Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Komemorativni mimohod'

Prosvjed 'Prijatelja životinja' protiv ubijanja zdravih pasa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oko 400 aktivista udruge 'Prijatelji životinja' te drugih udruga i građana danas su na zagrebačkom Trgu bana Jelačića održali prosvjed na kojemu su zatražili 'prestanak ubijanja zdravih pasa i hitno otvaranje skloništa u kojima nije bilo. niti ima bjesnoće.'

Prosvjed je, kako su rekli, ujedno i komemorativni mimohod od Trga bana Jelačića do Trga Petra Preradovića i natrag, za 'Figa, Simbu, Snoopyja i 'druge žrtve veterinarske inspekcije', s njihovim fotografijama i upaljenim svijećama.

Pročitajte i ovo Muenchen: Problemi na aerodromu zbog upada klimatskih aktivista na pistu - 1 u Münchenu Aktivisti upali u zračnu luku: Zalijepili se za pistu, otkazano više desetaka letova Davorka Traže zamjenski izlaz iz naselja Bruno na splitskom Žnjanu, građani bijesni zbog radova: "Šta da hitna tu mora doći, kako bi se mimoišli?"

Predsjednik udruge 'Prijatelji životinja', Luka Oman kazao je da su 'dva najbolja hrvatska skloništa zatvorena usred ljeta, kada je najveći broj napuštenih životinja u godini, te su inspektori odgovorni ne samo za ubijene životinje, već i za sve one koje će stradati zbog nemogućnosti da budu primljene u sklonište, kao i za one koje se neće moći udomiti.'

>> 'Prihvatilištu Dumovec nanesena je velika šteta'

Oman je najavio da će udruga 'Prijatelji životinja' protiv veterinarskih inspektora koji usmrćuju pse, podnijeti kaznenu prijavu, a udruga je pozvala i udomitelje usmrćenih pasa da podnesu prijave.

'Afera u Ministarstvu poljoprivrede dokazuje ono na što udruge za zaštitu životinja upozoravaju već godinama - da veterinarska inspekcija ne funkcionira, da sama pridonosi kršenju zakonskih propisa te da je neophodna njena hitna reforma. Nužno je što prije oformiti inspekciju za zaštitu životinja, s obzirom na to da se postojeća inspekcija bavi ubijanjem životinja i maltretiranjem građana.', ustvrdio je Oman.

>> 'Bakinog psa su usmrtili injekcijom, stavili ga u najlonsku vrećicu i bacili u kombi'

'Ako Zagreb može udomljavati životinje, a ne ubijati ih nakon 60 dana boravka u skloništu, tada to mogu i ostali gradovi, a ne da dobivamo informacije kako je primjerice u Osijeku lani ubijeno više od 100 životinja a u Splitu više od 200. U Benkovcu je veterinarska inspekcija zatvorila jedno sklonište koje ne ubija životinja i pritom su bagerom pregažena tri šteneta.', kazao je Oman dodavši kako očekuju da ministar Jakovina postupi u skladu s obećanjima. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene