Obavijesti Video Pretražite Navigacija
700 učenika

Prosvjed malenih: 'Bitno je da dignemo glas protiv seksualnog zlostavljanja'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od 700 učenika dubrovačke škole Ivana Gundulića danas je, uz megafone i parole, organiziralo prosvjed protiv zlostavljanja djece.

Dubrovački školarci za prosvjed su pripremili pjesme, crteže i sastave, a da bi prosvjed bio autentičan - pobrinula se i policija koja je čuvala prosvjednike. Inače, prosvjed je organiziran povodom nadolazećeg Svjetskog dana prevencije zlostavljanja djece. Iz škole su najavili i nove projekte.

Pročitajte i ovo Djeca i povici; ilustracija - 3 Organizatori se ograđuju Dječje skandiranje u Splitu zgrozilo javnost: "Kad ne reagiramo, djeca misle da je to normalno" Vukovar Nakon divljačkog napada Vukovarci pripremaju prosvjed: "Sad je dosta, godinama nas teroriziraju! Neka se međusobno tuku, a mi ćemo pokupiti ostatke"

>> Djeca pjevala sa zvijezdama protiv nasilja i maltretiranja

'Žrtve seksualnog zlostavljanja više nikada ne mogu biti kao prije, doživotno će nositi taj križ. Zato je bitno da im pomognemo i da dignemo glas protiv toga', rekla je matea, učenica 8. razreda. ''Mali prosvjednici' predstavljaju sve nas jer želimo spriječiti to zlostavljanje djece u svijetu, kao neka poruka koji želimo poslati svijetu', rekle su Petra i Neda, učenice 7. razreda.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene