Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vruće pitanje

Uži Plenkovićev krug sastao se zbog Agrokora: ''Premijer će donijeti odluku kad za to bude vrijeme''

Gordan Jandroković (Dnevnik.hr)
Gordan Jandroković (Dnevnik.hr)
Aktualno Galerija +0 Gordan Jandroković (Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Na vruća pitanja oko Agrokora i izvanrednog povjerenika Ante Ramljaka, Gordan Jandroković je otkrio tek da se na tu temu sastao uži krug oko premijera, na sastanku je bio i on, ali nije želio otkriti o čemu je ondje bilo riječi.

Iako je bilo najavljeno da će premijer Andrej Plenković doći u Varaždin na proslavu obljetnice HDZ-a, on nije došao. Umjesto njega, na pitanja o Agrokoru, u Varažidnu je odgovarao glavni tajnik HDZ-a i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Pozvao na glasanje Milanović: ''Tko god je dignuo ruku za Turudića, neprijatelj je Hrvatske'' Ivan Penava i Andrej Plenković Navodno tajno snimljeno Plenković snimljen kako vrijeđa Penavu i Most? "Moja baba pokojna bi tako mogla biti gradonačelnica Vukovara... Most - to su bolesnici"

Ante Ramljak dok je radio za Agrokor još radio za bivšu tvrtku, pa je Jandrokoviću postavljeno pitanje je li mu to sporno. ''Važno je da taj proces i u operativnom dijelu bude jako dobro odrađen, da u njemu nema grešaka. Ako se utvrde neke pogreške, onda ćemo morati razmišljati kako dalje'', kazao je Jandroković.

Prema navodna tri scenarija, jedan uključuje odlazak Martine Dalić, drugi odlazak Ante Ramljaka, a prema trećem ostali bi i Dalić i Ramljak, ali bi se uveli neki dodatni osigurači za izvanrednu upravu. ''Imali smo jedan sastanak u vrlo uskom krugu i ne želim odavati ono o čemu smo razgovarali. To su takve vrste sastanaka s kojih nikad nisam odavao nikakve informacije, tako da to neću učiniti ni ovoga puta'', kaže Jandroković.

Upitan je i hoće li premijer do kraja tjedna donijeti odluku, jer Ramljak je prije deset dana predao dokumentaciju o savjetnicima u Agrokoru i toliko dugo već čekamo nekakvu reakciju. ''Predsjednik Vlade donijet će odluku čim odluči da je to pravi moment'', kazao je Jandroković.

''Važemo i tražimo najbolja moguća rješenja, vodeći računa o interesima Republike Hrvatske, o interesima hrvatskog gospodarstva'', kaže.

Na pitanje je li Dalić zamjenjiva, Jandroković je odgovorio: ''Vlada je tim, Vlada donosi odluke sukladno procedurama. Na čelu te Vlade je predsjednik Andrej Plenković i on će donijeti sve važne odluke koje se tiču budućeg funkcioniranja Vlade''.

''Sve ćete čuti na vrijeme. Znate koliko nam je Agrokor važan. Bitno je doći do nagodbe, očuvati sustav, očuvati hrvatsku prehrambenu industriju. Sve odluke koje će se donijeti uzet će to u obzir'', kazao je Jandroković.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene