Na vruća pitanja oko Agrokora i izvanrednog povjerenika Ante Ramljaka, Gordan Jandroković je otkrio tek da se na tu temu sastao uži krug oko premijera, na sastanku je bio i on, ali nije želio otkriti o čemu je ondje bilo riječi.

Galerija


Iako je bilo najavljeno da će premijer Andrej Plenković doći u Varaždin na proslavu obljetnice HDZ-a, on nije došao. Umjesto njega, na pitanja o Agrokoru, u Varažidnu je odgovarao glavni tajnik HDZ-a i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.

Vezani članci Oleg Butković Butković o izborima u HDZ-u: "Smirit će se, ide bonaca. A Škorićeva podrška me nije iznenadila, on je bistar čovjek'' Branko Bačić Branko Bačić odgovorio Miri Kovaču: ''Franjo Tuđman ratificirao bi Istanbulsku konvenciju. Uopće ne dvojim''

Ante Ramljak dok je radio za Agrokor još radio za bivšu tvrtku, pa je Jandrokoviću postavljeno pitanje je li mu to sporno. ''Važno je da taj proces i u operativnom dijelu bude jako dobro odrađen, da u njemu nema grešaka. Ako se utvrde neke pogreške, onda ćemo morati razmišljati kako dalje'', kazao je Jandroković.

Prema navodna tri scenarija, jedan uključuje odlazak Martine Dalić, drugi odlazak Ante Ramljaka, a prema trećem ostali bi i Dalić i Ramljak, ali bi se uveli neki dodatni osigurači za izvanrednu upravu. ''Imali smo jedan sastanak u vrlo uskom krugu i ne želim odavati ono o čemu smo razgovarali. To su takve vrste sastanaka s kojih nikad nisam odavao nikakve informacije, tako da to neću učiniti ni ovoga puta'', kaže Jandroković.

Upitan je i hoće li premijer do kraja tjedna donijeti odluku, jer Ramljak je prije deset dana predao dokumentaciju o savjetnicima u Agrokoru i toliko dugo već čekamo nekakvu reakciju. ''Predsjednik Vlade donijet će odluku čim odluči da je to pravi moment'', kazao je Jandroković.

''Važemo i tražimo najbolja moguća rješenja, vodeći računa o interesima Republike Hrvatske, o interesima hrvatskog gospodarstva'', kaže.

Na pitanje je li Dalić zamjenjiva, Jandroković je odgovorio: ''Vlada je tim, Vlada donosi odluke sukladno procedurama. Na čelu te Vlade je predsjednik Andrej Plenković i on će donijeti sve važne odluke koje se tiču budućeg funkcioniranja Vlade''.

''Sve ćete čuti na vrijeme. Znate koliko nam je Agrokor važan. Bitno je doći do nagodbe, očuvati sustav, očuvati hrvatsku prehrambenu industriju. Sve odluke koje će se donijeti uzet će to u obzir'', kazao je Jandroković.