Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dvoje čeških turista, koji su jučer zalutali iznad Živogošća, rano jutros pronađeni su u zajedničkoj akciji Hrvatske gorske službe spašavanja, centra 112 i češke policajke na ispomoći u Omišu, priopćeno je danas iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje.


Češki par zalutao je tijekom izleta do kapelice Sv. Petra, iznad sela Strn, kada su skrenuli s rute i zašli u udolinu šumicom gdje ih je zatekla noć i više se nisu mogli orjentirati niti su znali gdje se nalaze.

Vezani članci HGSS spašavao turiste s litice - 3 Zapeli na stijeni okruženoj morem i ispod strme litice: Dizala se plima, puhala je bura pa je u akciju morao HGSS Turisti u Rovinju Rat za goste i kupce: Svađe i tučnjave od sjevera do juga, a turista ima dovoljno za sve. Lučki kapetan ima savjet za smirivanje situacije

Nakon što su mobitelom zatražili pomoć putem centra 112, uz suradnju češke policajke, određena je približna lokacija gdje su upućeni pripadnici HGSS-a Makarska koji su pronašli izgubljene turiste i vratili ih u kamp "Dole" u Živogošću gdje ljetuju.