Prometni stručnjak Marko Šoštarić za Dnevnik Nove TV komentirao je prometnu situaciju nakon zatvaranja remetinečkog rotora.

Galerija


"Rotor je zatvoren, postavljena je privremena regulacija prometa, koja ima značajno manji kapacitet prolaznosti vozila. To negdje može biti i do 30 posto manji kapacitet. Treba izbjegavati prolaziti Rotorom u vrijeme najvećih prometnih gužvi, oko 7 sati ujutro i oko 17 sati", rekao je Šoštarić.

Vezani članci Orlando Lopac, vlasnik fitness centra Vlasnik teretana zbog mjera ne krije razočaranje, a ni oni više neće plesati s virusom: "Pad prometa je toliki da već mjesecima radimo s gubitkom" Zatvaranje škola i online nastava - 6 Nema minimuma higijene, sve je više zaraženih, a zbog svega je najteže učenicima: „Profesori se trude, ali sve je većinom na nama“

"Kada se ide iz smjera Horvaćanske ulice ili Savske ceste, tu će sigurno biti veća kolona i treba pripaziti kako se prolazi tim pravcem. Obilazne ceste imaju uglavnom dvije trake, no sužavaju se u jednu prilikom skretanja, pa će se u slučaju prometne nesreće, vozilo vrlo brzo trebati ukloniti".

Šoštarić ipak ne očekuje teže nesreće, budući da je brzina kretanja ograničena na 40km/h. "Treba paziti da se vozi brzinom ograničenja i ako bi se nešto dogodilo brzo maknuti vozilo", ističe.

"Ako se vozači budu kretali tom brzinom moći će na vrijeme uočiti sve prometne znakove i na vrijeme odabrati smjer kretanja kojim žele ići".

Jedini prilaz rotoru koji je ostao bez novih cesta je ovaj na Remetinečkoj cesti. "Tu treba posebno oprezno voziti, jer su ceste uske, imao pješake i treba voziti smanjenom brzinom", kaže prometni stručnjak.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr