Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kamere rade punom brzinom

Prometne kamere rade punom brzinom, utvrđene stotine prekršitelja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ormarići za kamere postavljeni su na tridesetak lokacija u zemlji, no u svakome ormariću nije uvijek kamera.

Prometne kamere rade punom brzinom. Na adrese prekršitelja uskoro će početi stizati kazne. Iz policije ponavljaju, cilj nije više naplaćenih kazni nego prevencija.

Barbara Štrbac, novinarka Dnevnika Nove TV, provjerila je kakvo je stanje na Riječkoj zaobilaznici.

Brza je to cesta, dvije trake u svakome smjeru i još donedavno tu su automobili doslovce jurili. No, posljednjih dana slika je ipak drugačija. Ograničenje koje je na nekim dijelovima 60 kilometara na sat sve više vozača poštuje no ima i onih čiji su prekršaji već zabilježeni.

Jure Jurković, iz Službe za sigurnost cestovnog prometa PU primorsko-goranske kazao je da je do sada utvrđeno oko 500 prekršaja, no podaci se još uvijek obrađuju.

U Osijeku su u svega tri dana kamare zabilježile 287 prekršitelja. Kazne, dakle, već stižu. Usprkos tome vozači projekt ipak odobravaju.

Pročitajte i ovo Klinički bolnički centar Split Puštena kući Djeca završila u bolnici nakon što su pojela perece: Sve istražuju policija i inspekcija Ilustracija Tragedija u susjedstvu Jurio Lamborghinijem da bi se snimio za YouTube: Ubio je dječaka (5) i ozlijedio njegove sestru i majku

SNIMAJU U OBA SMJERA I OBJE TRAKE Evo gdje su postavljene MUP-ove kamere

Mjerenje brzine je prioritet no kamere, kada vas jednom snime, otkrivaju i druge mogućnosti - vezivanje sigurnosnog pojasa, korištenje mobitela, nenošenje sigurnosne kacige, neregistrirana vozila.

Ormarići za kamere postavljeni su na tridesetak lokacija u zemlji, no u svakome ormariću nije uvijek kamera. Njih je upola manje, policija ih premješta i ne možemo znati u kojemu trenutku nas snimaju, a u kojemu ne. Upravo zato imaju i preventivnu funkciju. To najbolje znaju u Splitu gdje su kamere već odavno postavljene.

Broj nesreća u Splitu je smanjen. Istome efektu policija se nada i na drugim lokacijama na kojima snimaju vozače. A sve one koji misle da će se izvući još jednom podsjećamo - kazne su od 300 do čak 15.000 kuna.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene