Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HAK izdao edukativni DVD

VIDEO: Na A1 vozio u suprotnom smjeru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Neobični potezi vozača na hrvatskim cestama sve su češća pojava. Na autocesti od Jastrebarskog prema Zagrebu jučer je jedan automobil vozio u suprotnom smjeru.

Operatere, nažalost, takva vožnja nimalo ne čudi. Oni se svakodnevno nagledaju i luđih i opasnijih situacija.
Da je betonska kupola postala popularno mjesto za ostavljanje 'tjelesnog otpada' pokazalo se u nebrojeno mnogo primjera. Ispred ili unutar tunela, kad ih stisne, vozačima je svejedno gdje su i tko ih gleda. Hrvatski autoklub takve scene više ni ne čude. 'Povodom toga, pozvao bi još jednom sve vozače da obrate pozornost gdje voze na autocesti, da konstantno kontroliraju situaciju oko sebe i da na jedan pravilan način percipiraju situaciju u prometu', apelira Igor Novačić iz Hrvatskog autokluba.

Pročitajte i ovo Policija Gužva u prometu Prometna nesreća na A4: Vozi se uz ograničenje brzine Vraćen dio usluga HAK-a - 1 Izvješće HAK-a Sanacija prometne nesreće obustavila promet: U dijelu zemlje zbog utrke biciklista zabrana vozila

Jer, osim uloge WC-a, neki tunele smatraju zgodnim mjestima za isprobavanje vožnje u krivom smjeru, polukružno okretanje preko dvostruke crte, a neki se samo malo prošeću. Unatoč svim punim crtama i znakovima upozorenja, pretjecanje je već postalo uobičajena svakodnevica, pogotovo ako je tunel u oba smjera.

Hrvatski autoklub već godinama sudjeluje u europskom testiranju tunela. Prošle godine objavili su i edukativni DVD kako bi vozačima ukazao na neprimjereno ponašanje. Pravila, kažu moraju biti jasna.

Dovoljno je samo sjetiti se Ledenika. Jurio je 100 kilometara na sat. Navodno slao sms poruke. Nije kočio, a poginule su četiri osobe.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene