Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Mirko Rašković, izabrani saborski zastupnik SDSS-a i šibensko-kninski dožupan, napokon je progovorio o prijetnjama, ali i dalje ne otkriva tko mu je prijetio.


Poručili su mi da će mi "skinuti glavu", ne iz redova hrvatskog naroda nego iz mojih stranačkih redova i zato sam tražio jučer od predsjednice Kolinde Grabar Kitarović zaštitu, rekao je za ŠibenikIN Mirko Rašković, i dalje ne otkrivši tko mu je to točno prijetio, što je zanimalo i premijera Zorana Milanovića, u četvrtak.

Vezani članci Predsjednik Zoran Milanović Milanović o stravičnim ubojstvima: "Nasilni muškarci u određenoj dobi postaju opasni za sebe i svoju okolinu, kad polude, osjećaju se frustrirano..." Vrhovni sud RH Tko će biti prvi čovjek Vrhovnog suda: Suci podržali svojeg kolegu, Milanovićev kandidat dobio tek četiri glasa

No, znakovito je da šibensko-kninski dožupan prijavu ozbiljnih prijetnji nije prijavio i policiji, već isključivo medijima.

"Ostajem pri svemu što sam jučer rekao novinarima na Pantovčaku. Pritišću me lijevi i desni, i gornji i donji, a ime onoga koji mi je prijetio nisam htio otkriti ni Kolindi Grabar Kitarović. Prijetili su mi moji i na tome ću zasad ostati", jedino je što je Rašković rekao o osobi koja mu je navodno uputila prijetnje.

'Rašković je kontradiktoran, a nitko iz SDSS-a mu nije prijetio'

Dodao je kako se njegovo ime ne nalazi u registru hrvatskih branitelja pa da zbog toga nije niti mogao ostvariti braniteljsku mirovinu.

"Penziju ću dobiti kad ostarim i tada će biti poznato kakva je ona, a sve ostalo su gluposti i podmetanja. U mojoj imovinskoj kartici imate sve o meni i slobodno istražite. Ne zanima me u ovom trenutku ni Milanović ni Karamarko, ni Pupovac ni Stanimirović. Za tjedan dana je konstituiranje Sabora i nakon toga će sve biti jasno. Dotad je ovo jedina istina koju želim poručiti hrvatskoj javnosti", poručio je Rašković.

Ako je tako, Rašković bi onda trebao sve reći nakon što mu počne teći zastupnički mandat, ukoliko se za tjedan dana Hrvatski sabor doista i konstituira.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook