Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bitna promjena

VIKEND JE POČEO Provjerite kakvo nas vrijeme očekuje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Hrvatskoj za vikend, koji je počeo, promijenit će se i računanje vremena unazad pa ćemo duže spavati. S druge strane, promjena vremena u Hrvatskoj donijet će stabilne jesenske temperature.

Dok jedan kraj svijeta strahuje od ekstremnog vremena, kod nas je ono sve stabilnije i sve mirnije. Danas će i bura na moru oslabjeti pa bi idućih dana mogli imati obilje lijepog, ugodnog jesenskog vremena. Kad je riječ o kontinentu, ondje još može biti magle ili niskih oblaka, ponegdje i dobar dio dana, pa nije sasvim jasno koliko će biti sunca. Mi se ipak nadamo da će ga biti dovoljno.

Pročitajte i ovo Snijeg u Tršću, mjestu u Gorskom kotaru Proljeće na pauzi VIDEO Nevrijeme pogodilo Istru, grom zapalio kuću. U Gorskom kotaru pao snijeg Ilustracija VREMENSKA PROGNOZA Stižu pljuskovi i grmljavina, a ponegdje je moguć i snijeg

Vrijeme nam kroji prostrana anticiklona, atmosfera je nad našim područjem staiblna, a kao posljedica čeka nas suh vikend i suh i ugodan početak novog tjedna.

Subotnje jutro bit će, prije svega hladno. U kopnenim krajevima temperatura se vrlo lako noćas ili pred jutro može spustiti i blizu nule. Ako tome dodamo maglu, dan bi uz hladnoću na kontinentu mogao početi sivo i tmurno. Na Jadranu će pak biti sunčano, uz barem 10-ak, ili možda i koji stupanj više. Ujutro će još puhati umjerena i jaka bura čije se slabljenje očekuje tijekom dana.

Vrijeme će se malo smiriti, a onda opet kiša i hladnoća

Magla ili niski oblaci na kontinentu se ponegdje mogu i dulje zadržati, kao i danas, posebno u Posavini, no danju bi u većini krajeva ipak trebalo biti barem djelomice sunčano. Temperatura: između 12 i 15 stupnjeva.

Slično očekuje i gorske krajeve, dok će na moru od početka biti više sunca, a i tijekom dana i toplije nego u unutrašnjosti. Mjerit će se oko 20 stupnjeva. Bura će slabjeti te okrenuti na sjeverozapadnjak.

I u Dalamciji će prevladavati vedro vrijeme, poslijepodne uz slab do umjeren sjeverozapadnjak. Temperatura ugodna, kao i na sjeveru, oko 20 stupnjeva.

Blago zatopljenje

Suho i stabilno pratit će nas i idućih dana. Jutra hladna i maglovita, a danju djelomice sunčano. Ipak magla ili niski oblaci mjestimice se i ovog vikenda mogu dulje zadržati. U tom slučaju bit će i nešto hladnije nego što sto pokazuju ove brojke, no sve u svemu u nedjelju i ponedjeljak očekuje se blago zatopljenje.

Na Jadranu i za vikend i iza vikenda sve izlgeda sunčano i ugodno toplo. K tome, neće biti ni bure pa ćemo napokon bez vremenskih poteškoća uživati u lijepoj jeseni.

Vrijeme vam dakle, idućih dana neće stvarati tegobe. Kišobrane ne trebate, možda tek malo topliju odjeću tijekom noći i jutra.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene