Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Vrijeme će se malo smiriti, a onda opet kiša i hladnoća

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pred Hrvatskom je kratkotrajno smirivanje vremena.

Svima koji zbog obilnih kiša koje Hrvatsku zalijevaju danima strepe od poplava ili im vlaga već ozbiljno ide na živce vikend bi trebao donijeti ipak malo olakšanje.

Pročitajte i ovo Ilustracija pogoršanje vremena Stiže velika promjena vremena: Izdana su upozorenja, moguća tuča Kiša u Dubrovniku Vremenska prognoza Pripremite kišobrane jer nam stiže nevrijeme: Meteorolog otkrio gdje će kiša i grmljavina najprije stići

Poplave u Karlovcu - 'OVO JE LUDILO, NEPREDVIDIVO' Izvanredno stanje u Karlovcu, rijeke ne prestaju rasti

Naime, kiše bi tijekom subote i nedjelje trebalo biti osjetno manje nego proteklih dana. U kopnenom dijelu Hrvatske mjestimice će još biti oborina u subotu prijepodne, no poslijepodne su posvuda izgledna i dulja sunčana razdoblja. U unutrašnjosti se, međutim, mogu očekivati maglovita jutra, no dnevna temperatura bit će puno ugodnija nego proteklih dana.

Tako bi na kopnu dnevne temperature tijekom vikenda trebale dosezati 16 stupnjeva, a i jutarnje će biti nešto ugodnije - od 6 do 8 stupnjeva Celzijevih.

U ponedjeljak kratko smirivanje, a onda slijedi još jedno pogoršanje

Na Jadranu
će vikend biti djelomice sunčan, ali ipak ne i posve bez kiše, osobito u subotu. Jakog vjetra neće biti, a temperature će se kretati od oko 14 stupnjeva ujutro do 19 stupnjeva tijekom dana.

U ponedjeljak, a u nekim dijelovim Hrvatske već u nedjelju predvečer, kiša bi ponovno mogla zahvatiti veći dio zemlje te nam ponovno slijedi zahlađenje.

Biometeorološke prilike bit će i dalje nepovoljne te se meteoropati kronični bolesnici trebaju paziti od većih napora, upozorava Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene