Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Afera vjetroelektrane

Josipi Rimac i drugim osumnjičenima produžen istražni zatvor: Iza rešetaka ostaju još dva mjeseca

Bivšoj državnoj tajnici Josipi Rimac i ostalima produžen je istražni zatvor za još dva mjeseca.

Josipa Rimac, koja je zbog afere vjetroelektrane završila u istražnom zatvoru, u njemu će ostati još dva mjeseca, javlja reporter Dnevnika Nove TV Andrija Jarak. Sud je procijenio da treba još puno svjedoka ispitati te da postoji opasnost od utjecaja na svjedoke. Od njih 32 do sada su ispitana 22 svjedoka. Proširenjem istrage pojavljuju se i novi.

Pročitajte i ovo Josipa Rimac izašla iz Remetinca SMS poruke Josipa Rimac našla bubu u autu, ali svejedno nije obrisala prepiske s mobitela: "Slažemo pakleni plan. Isplovljavamo nas tri" Andrija Jarak Nižu se politike reakcije Stotine tisuća stranica transkripata u aferi Vjetroelektrane: I neki sadašnji ministri mogli bi postati svjedoci

Vinko Gulišija, odvjetnik Josipe Rimac kazao je: "Obrazložili su da su donijeli novo rješenje o proširenju istrage. Zatražili su ponovno istražni zatvor za točku dva i tri. Dva su prihvatili kao i prvi put, točku tri odbili. Iz istog razloga kao i prvi put". Novih je svjedoka devet.

Odvjetnica Lidija Horvat kazala je da je sud prihvatio prijedlog USKOK-a za produljenje istražnog zatvora zbog opasnosti utjecaja na svjedoke. Obrana je sudu prigovorila zbog "lošeg tajminga", dinamike ispitivanja svjedoka i zbog toga što nemaju pravo na uvid u spis predmeta.

"Do petka je ispitano sedam svjedoka, na današnjem ročištu je rečeno da je ispitano dvadesetdvoje", kazala je Horvat i dodala da se spisi "skrivaju" od obrane te da informacije dobivaju putem medija. "Smatram da bi nastao skandal na sudu da ispitamo nekog svjedoka i da taj spis odmah negdje naprosto skrivamo", opisala je Horvat. Navodi da osobe ne bi trebale biti u istražnom zatvoru za vrijeme epidemije COVID-19.

Uz Josipu Rimac iza rešetaka, zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke ostaju i šibenski poduzetnik Ante Sladić, načelnica općine Gračac Nataša Turbić, šefica kabineta ministrice poljoprivrede Ružica Njavro. Njihovi odvjetnici najavili su žalbe na tu odluku.

Podsjetimo, USKOK je u ponedjeljak donio rješenje o proširenju istrage protiv bivše državne tajnice Josipe Rimac zbog osnovane sumnje na trgovanje utjecajem, poticanje na trgovanje utjecajem, zlouporabe položaja i ovlasti, poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti te primanja i davanja mita.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene