Josipa Rimac
Josipa Rimac Foto: Duško Jaramaz/Pixsell

Josipa Rimac do daljnjeg ostaje u istražnom zatvoru, odlučilo je izvanraspravno vijeće županijskog suda u Zagrebu.


Josipa Rimac, koja je zbog afere vjetroelektrane završila u istražnom zatvoru, u njemu će ostati do daljnjega. Odlučilo je tako danas izvanraspravno vijeće županijskog suda u Zagrebu.

Vezani članci Josipa Rimac Josipu Rimac očekuje nova odluka suda o istražnom zatvoru: Od slobode ju dijele 23 svjedoka Josipa Rimac Premijer o transkriptima tajno snimljenih razgovora Josipe Rimac: "U mobitelu imam 2000 kontakata, puno ljudi može mi poslati poruku"

Uz nju iza rešetaka, zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke ostaju i šibenski poduzetnik Ante Sladić, načelnica općine Gračac Nataša Turbić, šefica kabineta ministrice poljoprivrede Ružica Njavro. Na slobodu izlazi tek kninski gradski vjećnik Marinko Tokmačija.

Podsjetimo, sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda na prijedlog USKOK-a odredio je za Rimac i još šestero osumnjičenih jednomjesečni istražni zatvor zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke. Među brojnim svjedocima predloženi su i ministrica poljoprivrede Marija Vučković i bliska suradnica premijera Plenkovića, Tena Mišetić. Iz Ministarstva poljoprivrede potvrdili su za N1 da Vučković još uvijek nije dala iskaz, ali će se odazvati pozivu na svjedočenje čim ga dobije.