Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog utjecaja na svjedoke

Josipa Rimac i drugi osumnjičeni do daljnjeg ostaju u zatvoru: Sud odbio žalbe u aferi vjetroelektrane, na slobodu izlazi jedino kninski gradski vjećnik

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Josipa Rimac do daljnjeg ostaje u istražnom zatvoru, odlučilo je izvanraspravno vijeće županijskog suda u Zagrebu.

Josipa Rimac, koja je zbog afere vjetroelektrane završila u istražnom zatvoru, u njemu će ostati do daljnjega. Odlučilo je tako danas izvanraspravno vijeće županijskog suda u Zagrebu.

Pročitajte i ovo Josipa Pleslić ex. Rimac Udarac za obranu Visoki kazneni sud o slučaju Josipe Pleslić: "Obrana je imala vremena iznijeti svoje argumente" Josipa i Josip Pleslić Ljut zbog objave poruka Suprug Josipe Pleslić poslao pismo novinarima: "S nekima ćemo se suočiti u sudnici, a sud Božji bit će pravedniji"

Uz nju iza rešetaka, zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke ostaju i šibenski poduzetnik Ante Sladić, načelnica općine Gračac Nataša Turbić, šefica kabineta ministrice poljoprivrede Ružica Njavro. Na slobodu izlazi tek kninski gradski vjećnik Marinko Tokmačija.

Podsjetimo, sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda na prijedlog USKOK-a odredio je za Rimac i još šestero osumnjičenih jednomjesečni istražni zatvor zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke. Među brojnim svjedocima predloženi su i ministrica poljoprivrede Marija Vučković i bliska suradnica premijera Plenkovića, Tena Mišetić. Iz Ministarstva poljoprivrede potvrdili su za N1 da Vučković još uvijek nije dala iskaz, ali će se odazvati pozivu na svjedočenje čim ga dobije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene