Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Trgovački sud donio je rješenje kojim se prodaja više od 15.000 četvornih metara oranica tvrtke u stečaju poduzetnika Tomislava Horvatinčića, Dorf d.o.o, oglašava nevažećom te će se odrediti nova prodaja zemljišta tog stečajnog dužnika s više od 66 milijuna kuna nagomilanog duga.


Rješenjem Trgovačkog suda nevažećom je oglašena prodaja zemljišta Dorfa d.o.o u Strmcu Samoborskom kraj naselja Hoto vila, a koje se u zemljišnim knjigama vodi kao gotovo trideset oranica površine od četiri do gotovo 2400 četvornih metara.

Vezani članci Julian Assange (Foto: AFP) Sutkinja blokirala zahtjev: Osnivač WikiLeaksa Julian Assange neće biti izručen SAD-u Brodogradilište 3. maj (Foto: Dnevnik.hr) Još jedna prilika za riječki škver: Trgovački sud u Rijeci ponovno odgodio stečaj brodogradilišta 3. maj

To je zemljište na javnim dražbama početkom ove godine bilo prodano trojici kupaca, među kojima je i Grad Sveta Nedelja, koji su prije nadmetanja položili jamčevinu od više od 38.000 kuna, ali nisu u zakonski predviđenim roku platili punu cijenu za kupljeno zemljište.

''Nakon nove prodaje i utvrđenja razlike između kupovnine postignute na prijašnjoj i novoj prodaji, te nakon namirenja troškova nove prodaje, bit će odlučeno o iznosu zadržane jamčevine'' navodi se u sudskom rješenju.

Trvtka Dorf d.o.o osnovana je 2004. s temeljnim kapitalom nešto većim od osam milijuna kuna, a kao jedini osnivač te graditeljske tvrtke navodi se Tomo Horvatinčić. Tvrtka je zapala u probleme nekoliko godina kasnije, a sredinom 2015. je sudskim rješenjem postavljen stečajni upravitelj. Ukupni iznos tražbina vjerovnika te Horvatinčićeve tvrtke, prema izvješću stečajnog upravitelja, iznosi 66,4 milijuna kuna. (Hina)