Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jeste li spremni platiti 220 kuna i imati besplatan ulazak u muzeje i galerije? Ako je u pitanju Dubrovnik, mnogima je teško reći ne.


Projekt dubrovačke kartice pokazuje sjajne rezultate. Turisti je kupuju sve češće, a od sljedeće godine gradski oci žele ih prodavati i na kruzerima.

Vezani članci Dubrovačke zidine (Foto: Arhiva/Dnevnik.hr) - 1 Američki turist pao s dubrovačkih zidina, policija istražuje okolnosti nesreće Slika nije dostupna Dubrovnik: Prizori kao usred ljeta, samo u dugim rukavima

>> Izgrađena najmodernija ribarnica u Hrvatskoj

Stari grad, gužva i turisti s karticom. Slika je to uobičajena za Dubrovnik. Dnevna kartica za jedan dan košta 130 kuna, a omogućuje vam posjet muzejima, gradskim galerijama, popuste u restoranima, suvenirnicama i još mnoge pogodnosti.

'Jeftino je, a i dobivate vodič. Zgodno je za snalaženje po gradu, možete u muzeje besplatno, što je odlično', rekao je turist Stuart. 'To je jako dobro, dobijete puno za malo novca, a to je zaista odlično', kaže turistica Olivia.

Dubrovačke zidine jedna su od najvećih atrakcija grada Dubrovnika. Ulaz na zidine je 90 kuna, a kupnjom ove kartice on je besplatan.

Za one koji su došli upoznati sve gradske znamenitosti, ušteda je znatna. Samo za 5 muzeja i gradske zidine inače bi izdvojili 290 kuna, a sa sedmodnevnom karticom imaju ulaz u 5 muzeja, dvije galerije i gradske zidine. Ostvaruju besplatan gradski prijevoz i razne popuste.

Gostima povoljno, gradu isplativo. Prodaja kartica u odnosu na prošlu godinu porasla je za čak 45 posto. 'Lani je grad Dubrovnik prihodovao nešto manje od 6 milijuna kuna. Ove godine s porastom očekujemo između 8 i 9 milijuna kuna.', rekao je Mario Tevšić, savjetnik u uredu gradonačelnika. Iako ga često spominju kao skup grad, Dubrovnik može biti jako povoljan.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook