Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još čekaju odgovor

Pročelnik HGSS-a o prijedlozima koje su poslali MUP-u: "To se može sažeti u tri točke..."

Aktualno Galerija Sanja Jurišić, reporterka Nove TV Sanja Jurišić, reporterka Nove TV Foto: DNEVNIK.hr Josip Brozičević, pročelnik HGSS-a Josip Brozičević, pročelnik HGSS-a Foto: DNEVNIK.hr Sanja Jurišić i Josip Brozičević Sanja Jurišić i Josip Brozičević Foto: DNEVNIK.hr +0 Poruke HGSS-a državi Galerija 1/4 >>
Članovi HGSS-a su prije nekoliko mjeseci Ministarstvu unutarnjih poslova poslali prijedloge za izmjene i dopune Zakona o HGSS-u. O toj je temi reporterka Dnevnika Nove TV Sanja Jurišić razgovarala s pročelnikom HGSS-a Josipom Brozičevićem.

Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) je prije nekoliko mjeseci Ministarstvu unutarnjih poslova poslala prijedloge za izmjene i dopune Zakona o HGSS-u. Iz HGSS-a tvrde da su potrebne promjene da bi još bolje i efikasnije funkcionirali, ali dodaju da na svoje upite nisu dobili konkretne odgovore.

O ovoj je temi reporterka Dnevnika Nove TV Sanja Jurišić razgovarala s pročelnikom HGSS-a Josipom Brozičevićem. Evo što HGG traži. 

"To se može sažeti u tri točke: poboljšanje položaja volontera, odnosno nas spasioca, stabilno financiranje i treće je helikoptersko spašavanje uz pomoć kojeg bismo bili još učinkovitiji", objasnio je.

Pročitajte i ovo Kolinda Grabar-Kitarović Doznaje Dnevnik Nove TV Vlada produžila osiguranje bivšoj predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović

Pročitajte i ovo Ivica Mandić, vojni analitičar Analiza Ivice Mandića Raketa, bomba ili nešto treće? Vojni analitičar o Prigožinovoj smrti: "To se dosta jasno vidi, a je li nešto bilo u avionu, to je predmet istrage"

Odgovorio je i na pitanje o naplaćivanju spašavanja.

"Mi provodimo spašavanje, ali nismo mi ti koji ćemo to naplaćivati. Time bi se možda i smanjio broj neodgovornih slučajeva jer najveći su uzroci nesreća ljudska neodgovornost i nespremnost. I to može biti jedan od izvora financiranja", rekao je te dodao da bi se mogli sufinancirati i od karata koje se kupuju za ulaz u nacionalne parkove u kojima HGSS-ovci dežuraju.

"Otvoreni smo za komunikaciju s resornim ministarstvima i ustanovama. Veliki broj akcija se događa u zaštićenim područjima jer ondje dolazi velik broj posjetitelja", napomenuo je Brozičević.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene