Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pročelnica ureda karlovačkog župana Bernardica Topolnjak-Halapa (HSP) dobila je danas otkaz ugovora o radu po sili zakona jer je danas Karlovačka županija iz referade zagrebačkog Ekonomskog fakulteta dobila dopis da diploma na temelju koje se zaposlila 'nije vjerodostojna', objavio je medijima na izvanrednoj konferenciji za novinare karlovački župan Ivan Vučić.


'Odmah smo reagirali po zakonu, prije policije i Općinskoga državnog odvjetništva, koji će sigurno reagirati u ovom slučaju', rekao je župan i dodao kako je telefonski nakon trećeg pokušaja uspio dobiti Bernardicu, koja i dalje tvrdi kako nije istina da je falsificirala diplomu.

'Mi smo postupili po zakonu, a ona u daljnjem postupku može dokazivati svoje argumente', rekao je župan Vučić. Naveo je kako se osjeća pomalo razočarano, prevareno i tužno, da je natječaj za pročelničko mjesto bio proveden po zakonu, da je Bernardica imala najbolji test te da je bio zadovoljan njezinim radom.

Dožupan Josip Šafar, koji je bio predsjednik natječajnog povjerenstva u svibnju 2010., kada je Topolnjak-Halapa izabrana za pročelnicu među pet kandidata, rekao je da je ona u dokumentaciju priložila preslik diplome, ali ovjeren kod javnog bilježnika, i da je na testu imala najviše bodova.

Sumnju u vjerodostojnost diplome potaknula je građanska inicijativa 'Stop korupciji', koja je od Karlovačke županije radi provjere zatražila broj diplome pročelnice Topolnjak-Halapa. Pošto je takvu provjeru, zbog javnog interesa odobrila Agencija za zaštitu osobnih podataka, županija je zatražila provjeru podataka i danas dobila službeno očitovanje Ekonomskog fakulteta o nevjerodostojnosti diplome.

Bernardica Topolnjak-Halapa je i predsjednica Županijske organizacije HSP-a te je na posljednjim parlamentarnim izborima bila nositeljica liste za VII. izbornu jedinicu, koja je bila sastavljena od samih žena. (Hina)

Vezani članci Karlo Starčević, nositelj liste HSP-a na prijevremenim izborima u Lici (Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL) Karlo Starčević: Bez HSP-a se neće moći formirati vlast u Lici Predsjednik HSP-a Karlo Starčević (Foto: Žarko Bašić/PIXSELL) HSP prozvao Predsjednicu zbog Za dom spremni: "Negiranjem pozdrava pljunuli ste u lice hrvatskog naroda"