Nakon što je istupila s optužbama za nezakonito zapošljavanje preko političkih veza u komunalnom poduzeću Eko Moslavina Adrijana Cvrtila nastavlja bitku.

Galerija Adrijana Cvrtila, bivša direktorica Eko Moslavine - 1 Adrijana Cvrtila Adrijana Cvrtila, bivša direktorica Eko Moslavine +0 Adrijana Cvrtila, bivša direktorica Eko Moslavine - 2

Kutinska zviždačica Adrijana Cvrtila koja je ukazala na korupciju i moguće kriminalne radnje u tamošnjem komunalnom poduzeću Eko Moslavina najavila je osnivanje udruge za pomoć budućim zviždačima i zviždačicama u suradnji s još dvojicom ''zviždačkih'' kolega - gradonačelnikom Oroslavja Viktorom Šimunićem i bivšim direktorom požeškog Komunalca Josipom Vitezom.

Vezani članci Autotrolej autobus Zviždač iz Autotroleja ipak vraćen na posao: Intervenirao gradonačelnik osobno? Zlatko Babić USKOK pokrenuo istragu i traži istražni zatvor za gradonačelnika Kutine i ostale

U međuvremenu, reagira i na niz istupa novog direktora Eko Moslavine za kojega tvrdi da iznosi netočne informacije s ciljem obmanjivanja javnosti, a on je i danas u priopćenju ponovio da je Cvrtila ''tek nakon što je najavljen njen opoziv podnijela prijave".

''Skupština Društva Eko Moslavine d.o.o. je 17. lipnja 2021. jednoglasno prihvatila Godišnje izvješće o poslovanju za 2020. direktorice Društva Eko Moslavina d.o.o. te Tehničko izvješće za 2020., kao i Nadzorni odbor Eko Moslavine d.o.o. te su joj dali razrješnicu u vođenju poslovanja Eko Moslavine u 2020.'', istaknula je Cvrtila.

Podsjetila je da je i Općinsko Vijeće Velike Ludine prihvatilo Godišnje izvješće o poslovanju za 2020. direktorice te Tehničko izvješće za 2020. Isto je učinilo i Gradsko Vijeće Popovače te napomenula da je ''za uspješnost poslovanja i ostanka na poziciji uprave Eko Moslavine d.o.o. upravo uvjet da Skupština Eko Moslavine d.o.o. i Nadzorni odbor tvrtke prihvate Godišnje izvješće o poslovanju za 2020. te daju razrješnicu u vođenju poslovanja Eko Moslavine u 2020. tada direktorici Eko Moslavine d.o.o. Adrijani Cvrtila što je i učinjeno''.

''Skupština Društva Eko Moslavine d.o.o. je 17. lipnja 2021. jednoglasno prihvatila i revizorsko izvješće Revizorskog društva Moore Revidens d.o.o. iz Varaždina , a revizorska kuća Revidens d.o.o.dala je direktorici Društva Adrijani Cvrtila bezuvjetno mišljenje o financijskim izvještajima, kao i Državna revizija kada je u 2020. vršila nadzor nad poslovanjem Eko Moslavine d.o.o.''.

''Iz svega proizlazi da jedino Gradsko Vijeće Grada Kutine nije prihvatilo Godišnje izvješće o poslovanju za 2020. direktorice Adrijane Cvrtila kao i Tehničko izvješće za 2020. nakon što je gradonačelnik Kutine ujedno i predsjednik Skupštine Eko Moslavine d.o.o. prihvatio 18 dana ranije Godišnje izvješće o poslovanju za 2020. te joj dao razrješnicu u vođenju poslovanja Eko Moslavine u 2020. te Tehničko izvješće za 2020.godinu što je izrazito neobično zar ne?'', pita (se) Cvrtila.

Adrijana Cvrtila, bivša direktorica Eko Moslavine Eko Moslavina teško optužila Cvrtilu: "Tek nakon što je najavljen njen opoziv, podnijela je prijave"
Adrijana Cvrtila, bivša direktorica Eko Moslavine - 2 Adrijana Cvrtila razotkrila je gradonačelnika, a sad joj slijedi ''nagrada'' u obliku otkaza, ali ona ima velike planove

Upozorila je da su netočne informacije iz Zapisnika Skupštine od 9. procinca 2021. da nije pustila suvlasnike Eko Moslavine d.o.o. u tvrtku Eko Moslavina d.o.o. na dan održavanja Skupštine 9. prosinca 2021. zbog novinara: ''Gradonačelnik Popovače i opunomoćenik ispred tvrtke Ventus d.o.o. nisu mogli ući u tvrtku Eko Moslavina d.o.o. jer nisu imali COVID potvrde koje su bile nužne za ulazak u zgradu Eko Moslavine d.o.o., a time se nije ostvarivao uvjet iz Društvenog ugovora tvrtke za opoziv uprave Eko Moslavine d.o.o. pa su vlasnici tvrtke tada otišli u Grad Kutinu na Trg kralja Tomislava bez direktorice, gdje valjda nisu trebale COVID potvrde''.

''Rad Skupštine je javan, osim ako se na samoj sjednici ne donese odluka da se sjednica zatvara za javnost što nije učinjeno'', zaključila je Cvrtila podsjetivši da za sve postoje i video snimke zabilježene kamerama predstavnika dijela medija te zaključila riječima: ''Čudno, zar ne?''

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju