Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pazite što radite!

Još jedna banka obratila se svojim klijentima važnom porukom: Zapamtite naziv ovog maila, mogao bi vam zagorčati život

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Privredne banke Zagreb upozoravaju građane i prvenstveno svoje klijente da ne otvaraju lažne mailove i ne odgovaraju na njih.

Na svom službenom profilu na Facebooku Privredna banka objavila je priopćenje koje prenosimo u cijelosti: 

"Obavijest klijentima o lažnim e-mail porukama banke
Skrećemo pozornost da se pojavila nekolicina slučajeva lažnih e-mail poruka koje na prvi pogled izgledaju kao da ih je poslala Privredna banka Zagreb d.d.
Lažne poruke dolaze od pošiljatelja PBZ alfredj@reostz.com, PBZ info@intertwine.it", PBZ liftas@liftas.lt, „PBZ cheryl@amcf.ae, PBZ office@hollrom.ro, PBZ info@fukuya.org, PBZ teste@atender.digital, PBZ info@road-hotel.com.ua , ali postoji mogućnost da će se pošiljatelji još mijenjati.

 Za subject/predmet/naziv imaju: "Moguće upozorenje o neaktivnom računu“, a sadrže poveznicu unutar maila koja vodi na stranicu koja nije povezana sa Privrednom bankom Zagreb.

 

 

Naglašavamo da takve e-mail poruke nije poslala Privredna banka Zagreb d.d. i da se radi o prijevarnim porukama te vas molimo da ni u kojem slučaju ne otvarate poveznicu sadržanu u takvoj poruci i e-mail obavezno obrišite.

Pročitajte i ovo Ilustracija SAVJET KAKO SE ZAŠTITITI "Nemojte odgovarati, nemojte otvarati...": Hrvatska pošta poslala važno upozorenje građanima

Pročitajte i ovo Euro - 4 Opasna ulaganja Vrijeme je promjene kuna za euro, policija uputila važno upozorenje: Ovo nikad nemojte raditi
Dodatno, napominjemo da klijenti ni u kojem slučaju ne upisuju svoje osobne te ostale osjetljive podatke (podaci o broju kartice, CVV i sl.) u polja za upis na stranicama do kojih su došli putem poveznica iz sumnjivih mailova", poručili su iz te banke.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene