Obavijesti Video Pretražite Navigacija
trajat će tri dana

Glasna detonacija uznemirila stanovnike glavnoga grada: "Što se to događa?"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Damjan Tadić / CROPIX
Građane Zagreba u 12:43 uznemirio je zvuk glasne detonacije. Međutim, razloga za brigu nema, posljedica je to vježbe koju je ranije najavio MORH.

U 12:43 stanovnike glavnoga grada uznemirio je zvuk nalik glasnoj detonaciji. "Što se to događa?" pitala se u nevjerici jedna naša čitateljica. 

Ipak, nema razloga za brigu. Riječ je o probijanju zvučnog zida tijekom najavljene provedbe planiranih letova. MORH je molio građane za strpljenje i razumijevanje.

No, građani Zagreba i okolice su se toliko uznemirili da su na aplikaciji EMSC-a koja inače izvještava o potresima ostavili brojne komentare. 

"Zatresli se prozori, jako je grunulo."

"Dubrava, jaka eksplozija."

"Dvije snažne detonacije, lagano podrhtavanje u trajanju od nekoliko sekundi". 

Ipak, neki su odmah posumnjali da se radi o probijanju zvučnog zida ili su se informirali u medijima. 

"Probijanje zvučnog zida..."

 

 

U okviru planiranih zadaća Hrvatskog ratnog zrakoplovstva piloti 191. eskadrile lovačkih aviona 91. krila u utorak, 25. travnja, od 12 do 16 sati, u srijedu, 26. travnja, od 10 do 16 sati i u četvrtak, 27. travnja, od 10 do 16 sati provodit će redovite letačke aktivnosti tijekom kojih se može očekivati probijanje zvučnog zida, priopćio je MORH. 

Hrvatsko ratno zrakoplovstvo sve svoje aktivnosti provodi u područjima propisanih zona letova sukladno regulativi i pravilima koji reguliraju uporabu zračnog prostora u Hrvatskoj, podsjećaju. 

Planiran je probni let tijekom kojeg se očekuje probijanje zvučnog zida, i to na području Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke, Požeško-slavonske, Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske županije na visini od 10.000 do 14.000 metara, uz pridržavanje svih sigurnosnih mjera. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene