Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Prijatelji Luke Ritza: Pronađite ubojicu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Točno tri mjeseca su prošla od kada je pretučen zagrebački učenik Luka Ritz, koji je deset dana kasnije, 16. lipnja, preminuo od težine ozljeda. Brutalni ubojica još nije pronađen. Lukini prijatelji danas su oblijepili Zagreb plakatima na kojima stoji pitanje 'Zagrebe, zašto štitiš ubojicu?'

Tri mjeseca nakon što je pretučen, odnosno ubijen i to zbog nekoliko kuna i mobitela, njegovi su prijatelji odlučili u jednom danu centar Zagreba oblijepiti plakatima na kojima je osim provokativnog naslova otisnut i fotorobot ubojice ispod kojeg stoje riječi:

Pročitajte i ovo Posljedice požara na mini kruzeru - 1 Poraz pravne države Država će brodarima koji su godinama gradili bespravnu luku sagraditi legalnu - vrijednu više od 18 milijuna eura" Slika nije dostupna Ubojica Luke Ritza od utroka na slobodi Gdje je tu pravda?

"Mladić s ove slike, star oko 17 godina, visok 170 centimetara, tada svjetlije kraće kose dužine do jednog centimetra, mršavijeg lica, uvučenih obraza i pravilnog nosa, pretukao je Luku Ritza 6. lipnja ove godine, nakon čega je Luka preminuo. Prošlo je već više od dva mjeseca, a ubojica je još na slobodi. Kažu da čovjek toliko puta umre koliko puta izgubi svoje nabliže. Pitamo se koliko još puta moramo umrijeti da bi proradila građanska svijest, a ubojica bio izručen u ruke pravde."

Podsjetimo, Luka Ritz pretučen je u noći 6. lipnja kada su njega i njegova prijatelja kod Bundeka zaustavili mladići tražeći novac. No, kako su prijatelji odgovorili da nemaju ništa, nasilnici su se udaljili da bi se potom vratili i pretukli Luku.

Luka je preminuo deset dana poslije od izljeva krvi u mozak.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene