Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Devetero spašenih

Reporterka Dnevnika Nove TV o novim detaljima potrage za nestalim osobama: "Dva kajaka izvučena su iz mora"

Aktualno Galerija Paula Klaić Saulačić, reporterka Dnevnika Nove TV Paula Klaić Saulačić, reporterka Dnevnika Nove TV Foto: DNEVNIK.hr Potraga kod Lokruma Potraga kod Lokruma Foto: DNEVNIK.hr Potraga kod Lokruma Potraga kod Lokruma Foto: DNEVNIK.hr Potraga za kajakašima na Lokrumu - 1 Potraga za kajakašima na Lokrumu - 1 Foto: DNEVNIK.hr +1 Potraga za kajakašima na Lokrumu - 2 Galerija 1/6 >>
Kod otoka Lokruma u blizini Dubrovnika prevrnuli su se kajaci. Slučajni prolaznici su ih uočili i pozvali policiju. Traje potraga za još dvije osobe

S vanjske strane Lokruma građani su primijetili prevrnute kajake i pozvali policiju, od tada traje potraga za izletnicima. Uspješno je spašeno devet osoba. Dnevnik Nove TV neslužbeno je doznao da su među spašenim osobama majka i dijete. Posljednja osoba koja je pronađena, pojavila se na kopnu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Susjedi sumnjaju na jedno Hara kašalj za koji nema lijeka, a liječnici ne mogu utvrditi ni uzrok: "Što god dajemo od terapije, ne pomaže"

Neslužbeno se doznaje da ih se dio spasio izlaskom na stijene dok su drugi bili u moru. Policija je zaprimila dojavu u 15:20 sati od slučajnih prolaznika, a u pomoć kajakašima krenuli su i građani sa svojim brodovima.

Zasad nema podataka da je itko od spašenih kajakaša zatražio liječničku pomoć, doznaje se u policiji. Prema nesluženim podacima traga za još dvije osobe od ukupno 11 koje su uslijed nepovoljnih vremenskih uvjeta nestale na kajacima.

Reporterka Dnevnika Nove TV Paula Klaić Saulačić je razgovarala s Dominkom Radićem koji dugi niz godina spašava ljude na moru. U ponedjeljak je spasio majku i kći.

"Potraga je za večeras obustavljena. Ne postoji popis putnika. Dok se god ne dođe do informacija u kojem su stanju i jesu li spašeni, sutra će se nastaviti potraga", kazala je Klaić Saulačić te dodala kako je u poslijepodnevnim satima puhala jaka bura.

"Ja sam bio dvije milje vani. Ja sam našao dva pojasa za spašavanje. Nisam dobio objavu. Mislim da su Švabe bili. Dogovor je bio sve što nađemo u Pile, ali sada ponovno fali još troje", rekao je Radić.

Samu akciju traganja i spašavanja vodi Lučka kapetanija dok je policija sa svojim plovilom fokusirana na mjesto gdje su kajaci zadnji put uočeni i na širi morski pojas oko toga područja.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene