Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vozači koji su previše sigurni u sebe najčešće se smatraju i hrabrima za izvođenje vratolomija na cestama.


Brzina je i dalje veliki problem na hrvatskim prometnicama koju je svakako potrebno dovesti u granice kontrole.

Vezani članci Fail Nije za osjetljive! Pokušali snimiti smiješni video o alkoholiziranju usred dana pa šokirali internet Policija alkotestira vozače, arhiva (Foto: Petar Glebov/PIXSELL) Hoće li se ukinuti dopuštenih 0,50 promila za vozače? Novi Nacionalni plan sigurnosti cestovnog prometa donosi velike promjene

Pogled kroz 'pijane' naočale samo je dio programa preventivne akcije kojom se mlade želi upozoriti da ne piju i voze. Zagrebačka policija samo je na martinjsku noć ulovila 51 alkoholiziranog vozača i oduzela 46 vozačkih dozvola. 17 vozača imalo je više od jednog i pol promila u krvi.

>> Policija upozorava: Novčane kazne i zatvor za pijane vozače

'Preko 1.50 promila spremamo vozače u jedinicu za zadržavanje, a vozilo deponiramo u strojarsku i sutra idu kod suca za prekršaje. Predviđena kazna novčana i 5 do 15 tisuća kuna ili zatvorska do 60 dana', objasnio je proceduru Ivica Križnik iz PU zagrebačke.

Zagrebački rekorder Martinja bio je pedesetpetogodišnjak s gotovo tri promila alkohola u krvi. Taksi ili javni prijevoz idealna su rješenja, preporučuje policija. Jeftinije je nego platiti kaznu. I naravno sigurnije.