Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ukida se usluga

Uskoro velika promjena u bankama: Provjerite stanje na računu i javite se u najbližu poslovnicu

Ilustracija, novac
Ilustracija, novac Foto: Getty Images
S kraljem lipnja ukidaju se prešutni minusi na bankovnim računima te je potrebno ugovoriti novo, dopušteno prekoračenje ili pak otplatu postojećeg.

Uskoro istječe rok od godine dana tijekom kojeg su banke sa svojim klijentima koji imaju prešutno prekoračenje na računima, trebale ugovoriti novo, dopušteno prekoračenje u istom iznosu. Do kraja ožujka ove godine to je učinilo nešto više od 560 tisuća klijenata, od njih 1,7 milijuna koji su dobili ponude banaka.

Još nešto više od milijun klijenata koji imaju prešutne minuse na računima trebalo bi ugovoriti novu vrstu prekoračenja s bankom. U protivnom, sav novac koji vam je ostao u minusu morat ćete banci vratiti, a banka će vam omogućiti povrat kroz 12 mjesečnih rata, pri čemu kamatna stopa neće biti viša od one koja se primjenjuje na dopuštena prekoračenja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Dobro je imati na umu Mnogi ih uzimaju zdravo za gotovo: Ovo je popis prednosti članstva u jednom od najvažnijih saveza na svijetu

Pročitajte i ovo Stephen Nikola Bartulica oglasio se na Facebooku Uoči izbora VIDEO Bartulica objavio spot koji ne biste trebali propustiti: Teško ga je prepričati

U većini banaka rok za ovu promjenu istječe 30. lipnja, dok je u dvije banke taj rok već istekao, potvrdili su iz HNB-a za N1.

Ilustracija, novac Ilustracija, novac Foto: Getty Images

Ako i nakon ovog roka želite s bankom dogovoriti prešutni minus, on je moguć maksimalno do iznosa jednog mjesečnog primanja, ali po kamatnoj stopi koja može biti viša od one za dopuštena prekoračenja jer se na prešutna prekoračenja više neće primjenjivati ograničenje efektivne kamatne stope, ističu iz HNB-a.

Visina dopuštenog prekoračenja ovisi o poslovnoj politici pojedine banke, napominje se.

Aktualno Majka je molila policiju da ga odvede, ali odbili su - 24 sata kasnije psihički bolestan ubio je člana obitelji: "Ne znam kako dalje uopće živjeti s time" Provjereno: shizofrenija - 5 Provjereno: shizofrenija - 5 Foto: DNEVNIK.hr Ivan Čelić, pročelnik Zavoda za dualne poremećaje klinike Vrapče Ivan Čelić, pročelnik Zavoda za dualne poremećaje klinike Vrapče Foto: DNEVNIK.hr Ksenija Kapelj, Ludruga Ksenija Kapelj, Ludruga Foto: DNEVNIK.hr Provjereno: shizofrenija - 1 Provjereno: shizofrenija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Provjereno: shizofrenija - 2 Provjereno: shizofrenija - 2 Foto: DNEVNIK.hr +1 Provjereno: shizofrenija - 3 Hrvatska Majka je molila policiju da ga odvede, ali odbili su - 24 sata kasnije psihički bolestan ubio je člana obitelji: "Ne znam kako dalje uopće živjeti s time" 1/7 >>

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene