Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobre vijesti za dužnike

Kamatne stope će se smanjiti, ministar Primorac: "To bi moglo utjecati i na inflatorna kretanja"

Aktualno Galerija Marko Primorac, ministar financija Marko Primorac, ministar financija Foto: Vijesti u 17 Tamara Perko, direktorica Hrvatske udruge banaka Tamara Perko, direktorica Hrvatske udruge banaka Foto: Vijesti u 17 Novac - 1 Novac - 1 Foto: Vijesti u 17 +0 Novac - 2 Galerija 1/4 >>
Prvi put od 2019. očekuje se snižavanje kamatnih stopa u Eurozoni.

Očekuje se snižavanje kamatnih stopa u Eurozoni, i to prvi put od 2019.
Ta odluka trebala bi biti donesena u četvrtak u Frankfurtu na zasjedanju Europske središnje banke, a motivirana je stabilizacijom stopa rasta inflacije. O tome što očekuje od ove odluke, govorio je i ministar financija Marko Primorac.

"Kakve god bile, kamatne stope će imati utjecaj i na financijska tržišta i gospodarski rast, ali mogu imati posljedice i na inflatorna kretanja, toga smo svi svjesni", rekao je ministar Primorac.

Pročitajte i ovo Zgrada Hrvatske poštanske banke Peta najveća banka u Hrvatskoj Hrvatska poštanska banka i operativno pripojila Novu hrvatsku banku: "Spremni smo za daljnji razvoj"

"Svi ekonomski analitičari očekuju prvi pad kamatnih stopa. Najvjerojtanije će to biti za 25 baznih bodova. U Hrvatskoj neće biti značajnih bodova kao što smo imali u razdoblju rasta kamatnih stopa, imali smo jedan od najsporijih prijenosa u EU tako ne možemo sada očekivati da će prijenos biti brz", upozorila je Tamara Perko iz Hrvatske udruge banaka.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 



 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene