Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krivi prometni znak

Uspjeh Dnevnik.hr-a: Premješta se znak!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što smo prvi objavili priču o krivom prometnom znaku na cesti između Požege i Kapele, danas imamo epilog priče u kojem će se sporni znak pomaknuti kako bi se izbjegle moguće kobne posljedice.

Županijska uprava za ceste slavonsko-požeške županije premjestit će znak sa spornog zavoja 50 metara naprijed nakon dopisa PU požeško-slavonske. Policija je istragom utvrdila da se 25-godišnji motociklist Dinko Vojak teško ozlijedio na spomenutom zavoju zbog nepravilno postavljene signalizacije. Kao što smo pisali, prometni znak 'zavoj na desno', postavljen je na početku i blagog preglednog zavoja u lijevo.

Pročitajte i ovo Ilustracija Očevid u tijeku U prometnoj nesreći kod Požege ozlijeđene dvije osobe, prevezene su u bolnicu Slika nije dostupna Ukradeno 38 prometnih znakova

>> FOTO: Umalo poginuo zbog krivog prometnog znaka!

Policija je istaknula da se prema važećim zakonskim odredbama znakovi opasnosti postavljaju na udaljenosti od 150 do 250 metara od opasnosti na cesti što je i ovdje slučaj jer je znak postavljen na udaljenosti od 200 metara od slijedećeg zavoja koji je udesno i na koji se odnosi, odnosno da ne može ukazivati na zavoj na kojem se nalazi. No policija je zamolila Županijsku upravu za ceste da se sa stručnim službama izvrši uvid u stanje na terenu, te da se razmotri mogućnost koju zakonodavac dopušta, a to je da se se sporni znak postavi 150 metar od zavoja na koji se odnosi, odnosno na udaljenosti na kojoj će biti izvan zavoja ulijevo. U županijskoj upravi za ceste su potvrdili da će postupiti prema nalogu policije i znak premjestiti 50 metara naprijed.

Oporavak će trajati barem godinu dana

Podsjetimo, prijatelj stradalog Dinka Vojaka i čitatelj našeg portala mailom nam je poslao ove fotografije, na kojima je vidljiv prometni znak upozorenja, koji umjesto da pokazuje oštar lijevi, upućuje na oštar desni zavoj.  Vojak je u subotu 15. kolovoza, oko 19.50 sati, bašu tom 'nepostojećem' zavoju, vozeći motor marke Honda doživio tešku prometnu nesreću na cesti između Požege i Kapele, u kojoj je slomio tri kralješka i razrezao vrat.

U bolnicu je prevezen u komi, no liječnici su uspjeli sanirati njegove ozljede i da neće ostati invalid, a njegov oporavak trajati bar godinu dana, što je za njega vrlo loše jer poduzetnik u velikom kreditu. 'Nije niti kočio, jer je vozio u večernjim satima i oslanjao se na znakove pored ceste. Pokušao je u brzini prebaciti težinu na drugu stranu, no nije mogao i samo je prošao ravno', rekao nam je tada prijatelj unesrećenog. Pogrešan prijatelj je uočio kada je išao na mjesto nesreće kako bi pokupio ostatke motocikla.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene