Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Smrt poznatog pisca i kolumnista

Preminuo Simo Mraović

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od posljedica duge i teške bolesti jučer ju u 42. godini života u zagrebačkoj bolnici Rebro preminuo pisac i kolumnist Simo Mraović. Iako je dugo bolovao Simu nikada nije napuštao optimizam, a često se znao i našaliti na račun svoje bolesti.

Simo Mraović rođen je u Kutini 1966. godine. Studirao je ruski jezik i književnost i Kroatistiku na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Pisao je poeziju, priče, eseje, kolumne, kritike i tv-scenarije, radio je kao novinar u novinama i na televiziji. Uvrštavan je u antologije i panorame hrvatskog pjesništva. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna DMITRO LITVIN Otkriveno tko piše govore Volodimiru Zelenskom: "Nisam obožavatelj, ali on je pametan" Joso Mraović na popisu HDZ-ovaca (Dnevnik.hr) Previranja u stranci Dnevnik Nove TV u posjedu dokumenata koji demantiraju premijera Plenkovića: Ličkog poduzetnika ipak su upisali u HDZ, bio i u stranci

Neka od njegovih djela su zbirke pjesama prevedene na slovenski, poljski, mađarski i talijanski jezik, napisao je prvi manjinski roman 'Konstantin Bogobojazni' i zbirku mini eseja 'Bajke za plažu'. Bio je član Hrvatskog društva pisaca, Društva hrvatskih književnika (DHK) i švedskog PEN-a

Obolio je od raka bubrega i u zadnje dvije godine smršavio čak 20 kilograma. Ubrzo mu je operacijom odstranjen jedan bubreg, no karcinom je metastazirao pa je Simo morao odlaziti na kemoterapiju i primati posebne lijekove.

Iako je itekako ostavljala traga na njegovom tijelu, bolest se nije niti nazirala u Mraovićevim kolumnama koje su prštale životom i optimizmom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene