Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pitanje na Facebooku

'Premijeru, zašto se biciklom vozite u suprotnom smjeru u pratnji policijskog Pucha?'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Facebook stranici Vlade osvanulo je pitanje građanina vezano uz navodno kršenje prometnih pravila kada se radi o premijeru Zoranu Milanoviću i njegovoj policijskoj pratnji.

Građanin je ljutit jer se su, barem kako ovaj građanin tvrdi na Facebook stranici Vlade, premijer na biciklu i njegova policijska pratnja vozili cestom u suprotnom smjeru. 'Pitanje za predsjednika Vlade - nešto što nema baš nikakve veze s politikom. Je li stvarno neophodno da se u subotu ujutro vozite biciklom u suprotnom smjeru sljemenskom cestom i to u pratnji policijskog Pucha? Mislim da je dosta nastradalih u prometu na hrvatskim cestama i da s ovakvim bahatim ponašanjem ne dajete dobar primjer ovom napaćenom narodu. Srdačan pozdrav!', napisao je.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković: "U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822 milijuna eura" Ilustracija od utorka Loše vijesti za vozače, poskupljuje gorivo: Ovo su nove cijene

Ubrzo je stigao odgovor od Vlade. 'Premijer je štićena osoba 24 sata dnevno i pratnja je nužna'. Međutim, tim odgovorom nisu bili zadovoljni mnogi korisnici ove društvene mreže, koji kritiziraju ovakvo ponašanje sudionika u prometu, pa makar se radilo i o premijeru.

>> Dječak 'očitao bukvicu' Vladi: 'Imam 14 godina i sram me živjeti u Hrvatskoj'

Odgovorom Vlade nije bio zadovoljan ni inicijator cijele rasprave. 'Čak i onda kada se vozi jednosmjernom cestom u suprotnom smjeru? Pratnja mu u ovom slučaju eventualno treba da ga privede. Koji bi bio scenarij da se neki auto/bicikl/motor koji se kreće po propisima frontalno sudario sa Puchom, recimo na nepreglednom i zavojitom dijelu ceste između kapelice Sv. Jakoba i odvojka za PD Risnjak?' Ovo je njegovo pitanje ostalo neodgovoreno.

Opširniji odgovor stigao je kasnmije navečer u redakciju Dnevnika Nove TV. Iz Ureda premijera su na upit odgovorili da 'policijsko vozilo nije ugrozilo pješake i druga vozila jer u ranojutarnjim satima nikog nije bilo. Riječ je o stotinjak metara za koje policijsko vozilo ima ovlasti po Zakonu o sigurnosti prometa na cestama. Iz premijerova Ureda naglašavaju i da se vozilo kretalo vrlo sporo, uz rub široke ceste.'
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene