Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Troškovi cateringa

Premijer Orešković o ljetovanju u državnoj vili: 'Ne vjerujem da smo toliko potrošili'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ljetovanje opozvanog premijera Tihomira Oreškovića i njegove obitelji u državnoj vili pokraj Opatije i dalje je top tema.

Obitelj premijera Oreškovića od 13. lipnja do 10. srpnja boravila je, prema neslužbenim informacijama Jutarnjeg lista, u vili Costabella kod Opatije, a u tom periodu troškovi hotelskog cateringa koji su koristili iznosili su nešto više od 85.000 kuna, neslužbeno doznaje list.

Pročitajte i ovo Videozid Romine Knežić (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Postupci pred Povjerenstvom Milanović, Orešković ili Plenković? Provjerili smo u čijoj je vladi bilo najviše sukoba interesa Slika nije dostupna Oštre kritike uoči lokalnih izbora Sinčić: Orešković je Mostu rezerva u ratu s HDZ-om

Navodi i da je, prema neslužbenim informacijama, obitelj premijera u vili boravila i za vrijeme Uskrsa kada su na catering u četiri dana potrošili 15-ak tisuća kuna. Sveukupno, dakle, oko 100 tisuća kuna za hranu i piće na odmoru premijerove obitelji koji je ukupno trajao 32 dana.

U Vladi nisu htjeli ovu informaciju komentirati, no računi još navodno nisu ni stigli u Banske dvore.

Premijer Tihomir Orešković danas je kazao kako još nije vidio fakture. 'Vjerujem da moja djeca, supruga i ja nismo toliko potrošili tijekom vikenda, iako je s nama bilo još i osiguranje. Sam ću platiti troškove', izjavio je Orešković.

Dnevnik Nove TV također je tražio odgovor koliko košta ljetovanje premijerove obitelji u vili koja je inače u vlasništvu MUP-a, no odgovor nije dobio.

Prošlog tjedna Tihomir Orešković izjavio je kako napisi o odmoru njegove obitelji znače da je izborna kampanja počela te da je dobio poruke kako će, ukoliko se politički aktivira, on i njegova obitelj biti napadani. Dan kasnije objavio je da se na predstojećim izborima ne planira angažirati.  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene