Tihomir Orešković (Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL)
Tihomir Orešković (Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL)

Ljetovanje opozvanog premijera Tihomira Oreškovića i njegove obitelji u državnoj vili pokraj Opatije i dalje je top tema.


Obitelj premijera Oreškovića od 13. lipnja do 10. srpnja boravila je, prema neslužbenim informacijama Jutarnjeg lista, u vili Costabella kod Opatije, a u tom periodu troškovi hotelskog cateringa koji su koristili iznosili su nešto više od 85.000 kuna, neslužbeno doznaje list.

Navodi i da je, prema neslužbenim informacijama, obitelj premijera u vili boravila i za vrijeme Uskrsa kada su na catering u četiri dana potrošili 15-ak tisuća kuna. Sveukupno, dakle, oko 100 tisuća kuna za hranu i piće na odmoru premijerove obitelji koji je ukupno trajao 32 dana.

U Vladi nisu htjeli ovu informaciju komentirati, no računi još navodno nisu ni stigli u Banske dvore.

Premijer Tihomir Orešković danas je kazao kako još nije vidio fakture. 'Vjerujem da moja djeca, supruga i ja nismo toliko potrošili tijekom vikenda, iako je s nama bilo još i osiguranje. Sam ću platiti troškove', izjavio je Orešković.

Dnevnik Nove TV također je tražio odgovor koliko košta ljetovanje premijerove obitelji u vili koja je inače u vlasništvu MUP-a, no odgovor nije dobio.

Prošlog tjedna Tihomir Orešković izjavio je kako napisi o odmoru njegove obitelji znače da je izborna kampanja počela te da je dobio poruke kako će, ukoliko se politički aktivira, on i njegova obitelj biti napadani. Dan kasnije objavio je da se na predstojećim izborima ne planira angažirati.