Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Vlade RH dr. Ivo Sanader sastao se u Biskupskom domu u Đakovu s predsjednikom Hrvatske biskupske konferencije, đakovačkim i srijemskim biskupom mons. Marinom Srakićem.


Prije susreta s predsjednikom HBK mons. Srakićem, prvim od njegova izbora na tu dužnost, premijer Sanader izjavio je novinarima kako je to "nastavak prakse da se susreće sa čelnim ljudima Hrvatske biskupske konferencije".

Vezani članci Slika nije dostupna Idući tjedan znat će se hoće li Sanader imati uvid u spis Slika nije dostupna Miroslav Sanader: Zaustavili su nas na kućicama prema Hrvatskoj

"Razmjenjujem s njima mišljenja o situacijama i temama, o kojima sam razgovarao i prije s dosadašnjim predsjednikom HBK, zagrebačkim nadbiskupom Josipom Bozanićem. Smatram da je normalna stvar imati dijalog, pa ćemo tako nastaviti i s novim predsjednikom HBK", rekao je premijer Sanader.

Na upit novinara da prokomentira predizborni trenutak, kao i odnose na relaciji Pantovčak-hrvatski biskupi, premijer Sanader je odgovorio kako "to nema veze s izborima. Jučer sam imao razgovor s predsjednikom Mesićem o aktualnoj političkoj situaciji, o stanju u susjednoj regiji. Znate da je Kosovo nemirno, situacija u BiH nije stabilna. Bez obzira na izbore, predsjednik države i premijer surađuju. Konstatirali smo da sve institucije države funkcioniraju bez obzira na predizbornu kampanju. Isto tako, bez obzira u kojem vremenu, dobro je da premijer i predsjednik države razgovaraju s predsjednikom HBK", rekao je premijer Sanader.

Na novinarski upit na čijoj je strani u aktualnim odnosima na
relaciji predsjednik Mesić - Hrvatska biskupska konferencija, Sanader je odgovorio da je "na strani HDZ-a".

Sastanak premijera Sanadera i predsjednika HBK mons. Srakića bio je zatvoren za javnost.