Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PRESICA NAKON VLADE

Novi povjerenik za Agrokor: "Svima nam je u interesu da ovaj proces završimo u zakonskom roku"

Andrej Plenković predstavlja novog povjerenika za Agrokor (Foto: Dnevnik.hr)
Andrej Plenković predstavlja novog povjerenika za Agrokor (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Andrej Plenković predstavlja novog povjerenika za Agrokor (Foto: Dnevnik.hr) Andrej Plenković predstavlja novog povjerenika za Agrokor (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Fabris Peruško (Foto: Dnevnik.hr) Fabris Peruško (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Irena Weber (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/3 >>
Premijer Andrej Plenković na izvanrednoj je sjednici Vlade objavio da je Fabris Peruško Vladin prijedlog za novog povjerenika za Agrokor. Irena Weber predložena je za zamjenicu povjerenika.

"Proces konzultacija trajao je nekoliko dana s puno manjim brojem ljudi nego što se u medijima spekuliralo", rekao je premijer Andrej Plenković na početku predstavljanja Fabrisa Peruška i Irene Weber

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Vodi listu Plenković predstavio listu za europske izbore pa se obrušio na SDP: "Oni su gubitnici, ja im jamčim da do 76 neće doći" Stjepan Mesić Uhvatile ga kamere Nove TV VIDEO "Je*e mi se!": Bivši predsjednik neočekivano otkrio što misli o Plenkoviću

Za Peruška je rekao da ima značajno iskustvu u procesu restrukturiranja. "Tijekom karijere bio je i konzultant. Trenutno je član Uprave Tiska, zadužen za financije", rekao je Plenković, dodajući da je na toj poziciji ostvario značajne rezultate. 

Na novinarsko pitanje jesu li se o novim povjerenicima usuglasili svi vjerovnici, Plenković je rekao da je dio članova privremenog vjerovničkog vijeća pozdravio ovo imenovanje, dok je predstavnica dobavljača Marica Vidaković rekla da ne može još komentirati. 

Na pitanje ostaju li sadašnji savjetnici, Plenković je rekao da bi u ovom trenutku bilo neobično da dođe do promjene glavnog savjetnika. "Ali prepustit ćemo izvanrednoj upravi da obave konzultacije sa svim savjetnicima, ima ih više", rekao je Plenković. 

Za Irenu Weber je rekao da je trenutno savjetnica izvanrednog povjerenika za Agrokor. "Ima bogato iskustvo te može zajedno s gospodinom Peruško pridonijeti kvalitetnom radu izvanredne uprave", rekao je Plenković, dodajući da je potpora za Peruška i Weber široka. 

"I ja i kolegica Weber smo od početka izvanredne uprave u Tisku. Tijekom karijere se dugi niz godina bavim restrukturiranjem. U Tisku smo postigli dobre rezultate i svima nam je u interesu da ovaj proces završimo u zakonskom roku", rekao je Peruško, koji nije htio detaljno komentirati rezultate Tiska. 

"Nagodba ima svoju strukturu rada koju sad treba dovršiti. Radi se samo o promjeni vodeće osobe, nadam se da će tim koji na tome radi privesti to uspješno kraju", rekao je Peruško, koji je i negativno odgovorio na pitanje hoće li se za savjetnike angažirati i njegova bivša tvrtka, konzultantska kuća McKinsey. 

Peruško je Ramljakov rad u Agrokoru ocijenio vrlo pozitivno.

Nije htio komentirati status Sberbanke. "Htio bih prije svega održati sastanke s ljudima koji su uključeni u taj proces", rekao je Peruško. Plenković je, međutim, rekao da su danas razgovarali s predstavnicima Sberbanke te je dodao da ta banka mora povući određene poteze. 

Na pitanje o nastavku suradnje s Texo Managementom, premijer je rekao da očekuje da nova izvanredna uprava razgovara sa savjetnicima "da vidimo što se može dalje po tom pitanju raditi". 

Dalić: Oporba može zapaliti svijeću na Kamenitim vratima

Na pitanje o podršci potpredsjednici Vlade Martini Dalić, Plenković je rekao da ona nastavlja sa svojim poslovima kao i do sada. Ustvrdio je da potpredsjednicu Dalić podržava i Milorad Pupovac. 

Dalić je imala poruku i na inicijativu opozicijskih stranaka koje pripremaju pokretanje njezina opoziva. "Oporbi poručujem da samo mogu otići na Kamenita vrata i zapaliti svijeću što se nisu morali baviti problemom Agrokora", rekla je Dalić. 

Weber je u svom predstavljanju rekla da se Agrokoru pridružila u travnju prošle godine. "Prije Agrokora radila sam u Kent banci, a prije toga u tadašnjoj Hypo banci", rekla je Weber.

Predstavljanje nakon sjednice Vlade

Premijer Andrej Plenković danas je na sjednici Vlade objavio imena novog povjerenika za Agrokor i njegove zamjenice, a predložit će ih Trgovačkom sudu koji ih formalno imenuje. Riječ je o Fabrisu Perušku i Ireni Weber.

Nakon izvanredne sjednice Vlade sazvana je konferencija za novinare, na kojoj će, kako se očekuje, Plenković predstaviti novo vodstvo izvanredne uprave Agrokora.

Podsjetimo, sad već bivši povjerenik Ante Ramljak prošlog je tjedna podnio neopozivu ostavku, nakon čega su trajale konzultacije o novom povjereniku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene