Darko Kovačević Daruvarac u nedjelju izlazi na slobodu bez izrečenih mjera opreza. Takva odluka suda, premijeru Andreju Plenkoviću je, kaže, neshvatljiva.

Galerija


"Ne znam na temelju čega su odbili mjere, to mi je moram priznati kao i većini hrvatskih građana teško razumijeti, jako jako teško razumijeti", rekao je premijer Plenković u Šibeniku gdje je proslavio 29. obljetnicu osnutka lokalnog HDZ-a.

Vezani članci Mislav Bago i Ivan Vrdoljak (Foto: Dnevnik.hr) Ivan Vrdoljak u Dnevniku Nove TV: "Ako nema novca za povećanje plaća za učitelje, idemo na izbore" Građevinarstvo (Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL) Inženjeri graditeljstva upozoravaju: ''Gradilišta škola, vrtića, zračnih luka... moći će voditi prvostupnici sa samo dvije godine iskustva''

Izvanraspravno vijeće Općinskog suda u Zadru odbilo je prijedlog zadarskog tužiteljstva koje je tražilo njihovo određivanje. Kovačević će tako moći prići djevojci koju je u lipnju prošle godine brutalno pretukao te će moći slobodno koristi osobnu iskaznicu i putovnicu. Odluku o odbijanju mjera opreza vijeće je, kako tvrde, donijelo rukovodeći se pravosudnim propisima.

"Sud je morao donijeti odluku o istražnom zatvoru, ali koja u ovom slučaju istiće za mjesec dana, a kad sud mora donijeti odluku o istražnom zatvoru, nema mogućnosti zamijene istražnog zatvora s mjerom opreza", pojasnio je glasnogovornik suda Denis Klarendić.

U svakom slučaju če mu se vratiti dokumenti i on se može slobodno kretati. Klarendić nije htio komentirati hoće li Daruvarac moći s vraćenim osobnim dokumentima i u BiH.

"Ne mogu komentirati takve stavove, ali prepostavljam da se s dokumentima moće kretati kao svaki građanin", rekao je.