Obavijesti Pretražite Navigacija
ne pristaje na višu cijenu

Premijer se oglasio o izraelskim avionima: "Ili ćemo ih kupiti kakvi su ponuđeni ili će se natječaj poništiti"

Izraelski F-16 (Foto: Dnevnik.hr)
Izraelski F-16 (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Izraelski F-16 (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Premijer Andrej Plenković je nakon sastanka Vlade s hrvatskim županima komentirao kupovinu izraelskih aviona koje američka vlada trenutno blokira zbog niza neriješenih pitanja. Ustvrdio je kako Hrvatska u ovom slučaju neće popuštati i pristati na višu cijenu aviona.

Na sastanku sa županima kratko je komentirao je temu nabavke izralskih borbenih aviona.

Pročitajte i ovo Najveći ratni brod usidrio se ispred Splita - 2 sukobi na Bliskom istoku VELIKA GALERIJA Ovu grdosiju SAD šalje u Izrael, nedavno je bila i u Splitu Izraelska vojska u kod Ashkelona priopćili iz ministarstva obrane "Naložio sam pomicanje udarne skupine": SAD šalje bojne brodove i zrakoplove bliže Izraelu

"Ova situacija s aspekta Vlade RH nije opterećujuća. Mi smo poslali posebna izaslanstva u Izrael i u SAD prije sklapanja dogovora. Teret dobivanja suglasnosti od SAD-a preuzela je izraelska strana. Hrvatska je sve napravila u dobroj vjeri, sukladno proceduri natječaja i svar je isključivo Izraela i SAD-a", kaže premijer. Što se tiče promjena troškova aviona, premijer tvrdi kako ih neće biti.

"Modifikacije onoga što je odabrano na natječaju ne može biti. Ili ćemo kupiti zrakoplove kakvi su ponuđeni ili će se natječaj poništiti. Sve drugo bi bilo dezavuiranje samog natječaja", rekao je premijer naglašavajući da su "stvari obavljene profesionalno". 

Izraelski F-16 (Foto: Dnevnik.hr) Izraelski F-16 (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

MORH: U obzir dolazi samo Barak

I Ministarstvo obrane na naš je upit odgovorilo da Hrvatska inzistira da se poštuje sve što je bilo navedeno u ponudi. ''U ponudi Države Izrael stoji višenamjenski borbeni avion F-16 C/D Block 30 BARAK. Stoga, nije moguća nijedna druga inačica VBA'', priopćili su iz MORH-a.

 

Aktualno Vjerovali ili ne, ova je žena nekad bila prava ljepotica, ali uništile su ju droga i operacije Danniella Westbrook (Foto: Profimedia) Danniella Westbrook (Foto: Profimedia) Foto: Profimedia Danniella Westbrook (Foto: Profimedia) Danniella Westbrook (Foto: Profimedia) Foto: Profimedia Danniella Westbrook (Foto: Profimedia) Danniella Westbrook (Foto: Profimedia) Foto: Profimedia Danniella Westbrook (Foto: Profimedia) Danniella Westbrook (Foto: Profimedia) Foto: Profimedia Danniella Westbrook (Foto: Profimedia) Danniella Westbrook (Foto: Profimedia) Foto: Profimedia +0 Danniella Westbrook (Foto: Profimedia) Celebrity Vjerovali ili ne, ova je žena nekad bila prava ljepotica, ali uništile su ju droga i operacije 1/6 >>

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene