Obavijesti Pretražite Navigacija
"Imamo papir"

Posao s avionima: Evo što je Krstičević odgovorio na upit novinarke Nove TV hoće li dati ostavku ako kupovina propadne

Aktualno Galerija +0 Damir Krstičević (Foto Photo: Goran Stanzl/PIXSELL) Galerija 1/1 >>
Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević u subotu je poručio da Hrvatska neće platiti ni kune više za nabavu 12 borbenih zrakoplova od Izraela, a nakon što je SAD poručio da Izrael mora prihvatiti zadane tehničke uvjete kako bi američka strana pristala na tu prodaju.

Izrael je, naime, u navedene zrakoplove, kojima je proizvođač američki Locheed Martin, naknadno ugradio svoje sofisticirane elektronske sustave te SAD traži da se ti avioni "prenamjene" i vrate u prvobitno stanje, uvjetujući time svoj pristanak na njihovu prodaju Hrvatskoj.

Pročitajte i ovo Damir Krstičević (Dnevnik.hr) Sve će informacije dati u Saboru Krstičević o avionima: ''Ništa nije propalo. Vjerujem da će drugi put biti uspješnije'' Umirovljeni vojni pilot Ivan Selak (Foto: Dnevnik.hr) IVAN SELAK Umirovljeni vojni pilot o propaloj kupovini izraelskih aviona: "Amerika nas je spasila. Ispali smo naivni"

Na pitanje novinara tko će snositi troškove te prenamjene, Hrvatska ili Izrael, ministar obrane odgovara da za Hrvatsku nema dodatnih troškova.

"Natječaj je jasan. Bio je zakonit, transparentan. Znamo što smo tražili. Bilo je javno otvaranje, znaju se cijene. Nema, što se tiče Hrvatske, dodatnih troškova”, rekao je Krstičević nakon izbornog sabora Mladeži HDZ-a.

Na pitanje reporterke Dnevnika Nove TV Ivane Pezo Moskaljov hoće li podnijeti ostavku ako taj posao propadne, odgovorio je da ne želi odgovarati na hipotetska pitanja te dodao kako uvijek vjeruje u ono što radi.

 

Hrvatska, ponovio je, ima "papir" da je američka Vlada dala državi Izrael dopuštenje da može nuditi izraelski F-16 Hrvatskoj, a na primjedbu novinara kako se radi o dopuštenju da se jave na natječaj, ali ne i da prodaju avione trećoj zemlji, odnosno da taj "papir" nemaju, Krstičević odgovara: "Papir imamo i u njemu sve jasno stoji”.

MORH je u petak priopćio da se Država Izrael "pismeno obvezala da će ishoditi odobrenje Vlade Sjedinjenih Američkih Država za isporuku aviona Republici Hrvatskoj i da je to isključivo odgovornost Države Izrael". "U skladu sa svim navedenim, Republika Hrvatska je provela transparentan i zakonit proces, donijela odluku o nabavi višenamjenskog borbenog aviona F16 i ispoštovala sve obveze sa svoje strane", navodi MORH. (Hina)

Aktualno Kakve veze (lažno) domoljublje ima s činjenicom da Hrvatska čuči na dnu Europe? Intervju s konzultantom Ivicom Vrančićem (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Intervju s konzultantom Ivicom Vrančićem (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Intervju s konzultantom Ivicom Vrančićem (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Intervju s konzultantom Ivicom Vrančićem (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr Intervju s konzultantom Ivicom Vrančićem (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Intervju s konzultantom Ivicom Vrančićem (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Intervju s konzultantom Ivicom Vrančićem (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Intervju s konzultantom Ivicom Vrančićem (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Intervju s konzultantom Ivicom Vrančićem (Foto: Dnevnik.hr) - 5 Hrvatska Kakve veze (lažno) domoljublje ima s činjenicom da Hrvatska čuči na dnu Europe? 1/5 >>

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene