''To je jedan proces, proces je u tijeku, sad je na SAD-u i Izraelu da nam daju objašnjenje'', rekao je ministar obrane Damir Krstičević komentirajući zastoj u prodaji borbenih aviona F-16. Rekao je da je proces u Hrvatskoj od samog početka bio transparentan.

Galerija


''Struka je odredila što nam treba, javno smo otvorili ponude, nakon završetka procesa struka je odlučila koja je najbolja ponuda za Hrvatsku. S naše strane sve je napravljeno profesionalno, transparentno, temeljito, sustavno i odgovorno'', rekao je.

Vezani članci Sjednica Vijeća za obranu (Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL) Vijeće za obranu: "Preporučujemo Vladi da definira novi model nabave borbenog zrakoplova" Sabina Tandara Knezović razgovara sa članom stručnog tima za nabavu aviona Željkom Ninićem (Foto: Dnevnik.hr) Brigadir Željko Ninić o kupovini izraelskih aviona: "Posao nije propao, ovo je tek prvo poluvrijeme"

Dodao je da nema žurbe i da idemo korak po korak. Naglasio je da će se na kraju procesa vidjeti je li Hrvatska izmanipulirana. Na pitanje ima li njegove odgovornosti u tome, Krstičević je odgovorio: ''Pa ja sam uvijek rekao, idemo korak po korak. Sve što radim, uvijek je netko odgovoran. Prema tome, odgovoran sam. Upravo ovo što radim: jačanje, obnova, unapređenje Hrvatske vojske.''

Nabrojio je niz projekata za Hrvatsku vojsku i dodao da je spreman preuzeti odgovornost. Na pitanje hoće li podnijeti ostavku ako bude fijasko odgovorio je protupitanjem novinaru: ''Je l' vi mislite da će biti fijasko?''

Ponovio je da je proces vođen temeljito i transparentno te da nije bilo ''nikakve neviđene snage koja je odlučivala.''

Ministarstvo obrane na naš je upit odgovorilo da Hrvatska inzistira da se poštuje sve što je bilo navedeno u ponudi. ''U ponudi Države Izrael stoji višenamjenski borbeni avion F-16 C/D Block 30 BARAK. Stoga, nije moguća nijedna druga inačica VBA'', priopćili su iz MORH-a.

Zbogom, profesore: Pogledajte koja je bila želja najomiljenijeg hrvatskog meteorologa

Političari oprezni o mogućoj Milanovićevoj kandidaturi za Pantovčak, čekaju njegov potez