Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O aktualnim temama

Plenković o Boysima koji su pušteni iz zatvora: "Hrvatska policija se sigurno nikoga ne boji"

Premijer Andrej Plenković okupio je stranačke kolege na sjednici Šireg predsjedništva HDZ-a u Zagrebu, a nakon sastanka novinarima je komentirao aktualne teme.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković kaže kako su se na sjednici osvrnuli na situaciju s navijačima. Kaže da Hrvatska brine o svim svojim državljanima, ali Vlada osuđuje svaki oblik nasilja. Odgovarao je na pitanje novinara je li policija mogla bolje reagirati u slučaju Boysa, odnosno je li im se mogla ranije uvesti mjera zabrane dolaska na stadione.

"Policija je ta koja procjenjuje stupanj ugroze, odnosno obrazac ponašanja. Na njima je da podnose inicijativu", kazao je.

"Hrvatska policija se sigurno nikoga ne boji. Hrvatska policija obavlja vrlo zahtjevne zadaće: borbe s organiziranim kriminalom, zaštita granica, borba protiv nezakonitih migracija, a jedna od zadaća je i da održavaju red i mir kad se održavaju sportska natjecanja", istaknuo je.

Komentirao je i navode da policije nije bilo na aerodromu u trenutku kada su Boysi sletjeli u Hrvatsku. "Policije je sigurno bilo na aerodromu. Ako igdje ima policije, to je u zračnim lukama", naveo je.

Premjer je odgovorio i na pitanja novinara o pripremama za dolazak borbenih aviona.

Pročitajte i ovo Prvi hrvatski Rafale Prvi stižu u proljeće FOTO/VIDEO Čuvari hrvatskog neba: Moćni borbeni zrakoplovi nisu jeftini, ali su i stvar prestiža i ozbiljna poruka

"Sjajno izgleda. Vrlo dobro napreduje izgradnja hangara za Rafale. Sve što treba biti spremno, bit će spremno u roku", rekao je premijer.

Premjer je u ponedjeljak posjetio, između ostalog, vojarnu "Pukovnik Marko Živković" i obišao infrastrukturu za uvođenje u operativnu uporabu borbenih aviona Rafale.

Pročitajte i ovo Gašenje požara Lokaliziran je FOTO U Dumovcu izbio požar na krovištu i automobilu: Glasnogovornik otkrio detalje

Bila je to samo jedna od današnjih premijerovih aktivnosti koje se sve više intenziviraju, a izbori su sve bliže. Međutim, točnog datuma još nema, barem ne javno. 

 

Na pitanje hoće li biti sastanka s gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem oko Resnika, odgovorio je: "Što se tiče sastanka, nadležni rade na pripremama".

Komentirao je kritike oporbe vezane uz uvođenje alternativnog fonda. "Ovaj paket izmjene mirovinskog zakona ima dva cilja – veće mirovine i manje naknade koje se plaćaju".

Navodi da se alternativnim fondom se daje mogućnost ulaganja u druge oblike.

"Oporba je danas izrazila nezadovoljstvo uvođenjem alternativnog mirovinskog fonda s garancijom države, pitajući hoće li novci od mirovina završiti kod Pavla Vujnovca, dok su vladajući isticali kako je cilj mirovinske reforme povećati prinose obveznih fondova i buduće mirovine. Bilo kakve insinuacije o kakvim vi pričate su potpuno neutemeljene i nebulozne. Nemam vremena za to. Dvije političke Hrvatske, jedna radi, druga grinta", poručio je premijer.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene