Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Cjelogodišnji turizam

Zbrajanje na kraju godine otkrilo novi rekord! Gužve ljeti dodatno ističu zimsku pustoš: Slijedi li poboljšanje?

Aktualno Galerija Zračna povezanost Dubrovnika Zračna povezanost Dubrovnika Foto: DNEVNIK.hr Viktor Šober i Paula Klaić Saulačić Viktor Šober i Paula Klaić Saulačić Foto: DNEVNIK.hr Viktor Šober, direktor ZL Ruđer Bošković Viktor Šober, direktor ZL Ruđer Bošković Foto: DNEVNIK.hr +0 Paula Klaić Saulačić, novinarka Nove TV Galerija 1/4 >>
Kraj je godine, polako se zbrajaju turističke brojke, na krajnjem jugu imaju razloga za zadovoljstvo. Reporterka Dnevnika Nove TV Paula Klaić Saulačić otkriva da je u Čilipima u Zračnoj luci pao rekord.

Direktor zračne luke Ruđer Bošković u Dubrovniku Viktor Šober razgovarao je s reporterkom Dnevnika Nove TV Paulom Klaić Saulačić.

Rekord u odnosu na 2019. ne odnosi se na broj putnika, već prihoda, pa ga se može povezati s inflacijom.

"Prihodi su otprilike 57 milijuna eura, što znači da smo negdje 13 posto porasli u odnosu na prošlu godinu", rekao je Šober pa pojasnio:

"Kad se to statistički gleda može se i na jednu i na drugu stranu povući, ali to su prihodi s kojima smo jako zadovoljni. S ovim što smo dogovarali ove godine i s ovim što smo najviše truda posvetili, a to je da razvijemo promet i efekt će se vidjeti u idućoj godini."

Pročitajte i ovo Ilustracija - 1 PROMJENA ZAKONA I NOVA PRAVILA Nova godina i novi zakoni: Pogledajte što se sve mijenja i hoće li vam to povećati kućni budžet

Ljeto je na jugu i te kako gužvovito, no zima izgleda potpuno drugačije. Danas su iz Dubrovnika poletjela samo tri leta i to za Zagreb. Za iduću godinu ugovoreno je 18 novih linija, odnosi li se ijedna na zimu.

"Mi smo za sljedeću sezonu postigli dobar dogovor s Ryan Airom. Od 18 linija tri će biti cjelogodišnje. Naš je fokus tijekom tih pregovora bio da osiguramo zimu. i da imamo minimalno tri cjelogodišnje linije. To će biti prije svega Rim, Dublin i Beč koje će imati direktne konekcije", otkrio je.

Sljedeća zima će biti puno bolja nego ova. Međutim, Dubrovnik zimi nema ni izbliza dobru ponudu kao ljeti.

"Sve što smo radili radili smo u sinergiji s gradom i županijom i turističkom zajednicom. Mi smo napravili taj neki prvi korak, dogovrene su linije", rekao je Šober.

Pročitajte i ovo Sheynnis Palacios Kraljica ljepote Manekenka u bikiniju i balskoj haljini postala državni neprijatelj broj jedan: Izbor za Miss Universe ugrozio diktatora zemlje pobjednice

Dodao je da su se ostali obavezati odraditi svoj dio.

"Blisko surađujemo i sve pohvale idu s naše strane", poručio je za kraj.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene