Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Analiza Mislava Bage

"Plenković ne želi ulaziti u polemike s Predsjednicom, a ona će u Splitu morati objasniti..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Andrej Plenković ne želi, barem za sada, ulaziti u polemike s Predsjednicom.

Predsjednik Vlade nije razgovarao s Predsjednicom Republike. Na moje pitanje može li dokučiti koji su motivi i razlozi da ona iz Salzburga promišlja da je potrebno poslati dodatan broj vojnika na opožarena područja u grad Split, on je rekao da će ona morati sama objasniti, da mu nisu jasni njezini motivi. Naravno, stao je uz svog potpredsjednika i ministra obrane, rekao mu je da ne prihvaća njegovu ostavku i rekao mu da se ohladi i da nastavi svoj posao.

Nekoliko puta govorio je o ministru obrane biranim riječima, rekao je da je on anticipirao kada je bila najveća vatrena stihija, kada je poslao vojnike iz Gospića da brane vojnu bazu Žrnovnicu, zahvalio je svima koji su branili splitska predgrađa, u ovom trenutku 750 vojnika je angažirano, a uključena su i brojna vatrogasna društva iz cijele Hrvatske.

Što se tiče Predsjednice, to će sada biti jedan tihi rat, u ovom trenutku, kada praktički građani Splita posebno oni koji sada brane svoje kuće su bijesni, možda i zbog neučinkovitosti državnog aparata koji nema sustav u ovakvim situacijama, vi imate Predsjednicu koja traži ostavku pa potom aterira. Ona je poslije aterirala i rekla da su odgovorni glavni vatrogasni zapovjednik i ravnatelj Državne uprava za zaštitu i spašavanje.

No, premijer Plenković kaže da je sve bilo iskoordinirano i da su se usmeno donosile zapovjedi kada i u kojem trenutku se vojska treba slati tako da mi se čini da u ovom trenutku premijer Plenković želi zaštititi sve ljude na terenu koji su spašavali Split i njegovo okružje, a ne želi ulaziti barem za sada u polemike s Predsjednicom. A ona će morati u Splitu objasniti kako i na kojim osnovama i koje su joj to bile analize da treba poslati vojnike u Split.

I na kraju ono najvažnije, premijer Plenković kaže da nije ništa izgubio činjenicom što je ostao u Zagrebu i došao u Split jutros. Kaže ništa se ne bi promijenilo da sam sinoć došao u Split u 11, a došao dam danas u 8 ujutro.
 

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Nakon izbora Plenković: "Milanović okolo zove ljude, a onda oni zovu mene" Ilustracija Analiza Gabrijele Kišiček Stručnjakinja o govoru Andreja Plenkovića: "To je bilo glumljeno samopouzdanje, to je daleko od trijumfa i proslave"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene