Predsjednik Vlade Andrej Plenković je u Plitvičkim Jezerima, sudjeluje u obilježavanju 30. obljetnice akcije Plitvice.


Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjeluje na obilježavanju 30. obljetnice akcije Plitvice i pogibije Josipa Jovića, prvog hrvatskog redarstvenika poginulog u Domovinskom ratu na Plitvičkim jezerima.

Vezani članci Andrej Plenković za CNN - 1 Premijer Plenković optimistično za CNN: "Budemo li na 60, 70 posto rezultata iz 2019. bit će vrlo dobro" Podrška Iz Udruge oboljelih od cistične fibroze pisali premijeru Plenkoviću: ''Hrvatska je zemlja u kojoj je lijepo živjeti kada nemaš dijete čiji život ovisi o nečijoj odluci"

"Ovo je spomen na akciju hrvatskih redarstvenika koji su tada, prije 30 godina, temeljem naredbe predsjednika Tuđmana došli ovamo na Plitvice kako bi obranili Policijsku postaju i kako bi pokazali da hrvatske snage i hrvatski pravni poredak - funkcionira na našem teritoriju", kazao je Plenković.

"Obilježavamo 30. godina pogibije Josipa Jovića. Jednog od brojnih hrvatskih redarstvenika, policajaca i branitelja koji su u Domovinskom ratu dali sve što su imali za hrvatsku slobodu", dodao je Plenković.

"Prije mjesec dana bili smo u Pakracu. Tamo smo obilježili početak akcija u Domovinskom ratu", istaknuo je.

"30 godina kasnije i naša Vlada bila je u Aržanu, rodnom mjestu Josipa Jovića. Ministar Tomo Medved stavio je kamen temeljac na Spomen-dom, Memorijalni centar kako bi se i tamo u tom kraju odakle je bilo puno hrvatskih branitelja iskazalo poštovanje prema svima koji su dali život u Domovinskom ratu", kazao je Plenković i dodao da će Vlada uvijek s dignitetom i posebnom pažnjom voditi računa o braniteljima i Domovinskom ratu.

U Plitvičkim Jezerima danas je i predsjednik Zoran Milanović. Položio je vijenac ispred Spomen-obilježja Josipu Joviću, prvom hrvatskom redarstveniku poginulom u Domovinskom ratu.

Posljednjih dana Plenković i Milanović ne biraju riječi u verbalnom sukobu o izboru predsjednika Vrhovnog suda.