Predsjednik Vlade Andrej Plenković je u Plitvičkim Jezerima, sudjeluje u obilježavanju 30. obljetnice akcije Plitvice.


Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjeluje na obilježavanju 30. obljetnice akcije Plitvice i pogibije Josipa Jovića, prvog hrvatskog redarstvenika poginulog u Domovinskom ratu na Plitvičkim jezerima.

Vezani članci Slavlje Vatrenih Stižu čestitke državnoga vrha i domaćih političara: Vatrenima poruku poslao i legendarni šahist Ivana Petrović Ivana Petrović iz Tirane uoči važnog samita: "Sjeverna Makedonija sve se više veže za Srbiju. Crna Gora nova je neuralgična točka"

"Ovo je spomen na akciju hrvatskih redarstvenika koji su tada, prije 30 godina, temeljem naredbe predsjednika Tuđmana došli ovamo na Plitvice kako bi obranili Policijsku postaju i kako bi pokazali da hrvatske snage i hrvatski pravni poredak - funkcionira na našem teritoriju", kazao je Plenković.

"Obilježavamo 30. godina pogibije Josipa Jovića. Jednog od brojnih hrvatskih redarstvenika, policajaca i branitelja koji su u Domovinskom ratu dali sve što su imali za hrvatsku slobodu", dodao je Plenković.

"Prije mjesec dana bili smo u Pakracu. Tamo smo obilježili početak akcija u Domovinskom ratu", istaknuo je.

"30 godina kasnije i naša Vlada bila je u Aržanu, rodnom mjestu Josipa Jovića. Ministar Tomo Medved stavio je kamen temeljac na Spomen-dom, Memorijalni centar kako bi se i tamo u tom kraju odakle je bilo puno hrvatskih branitelja iskazalo poštovanje prema svima koji su dali život u Domovinskom ratu", kazao je Plenković i dodao da će Vlada uvijek s dignitetom i posebnom pažnjom voditi računa o braniteljima i Domovinskom ratu.

U Plitvičkim Jezerima danas je i predsjednik Zoran Milanović. Položio je vijenac ispred Spomen-obilježja Josipu Joviću, prvom hrvatskom redarstveniku poginulom u Domovinskom ratu.

Posljednjih dana Plenković i Milanović ne biraju riječi u verbalnom sukobu o izboru predsjednika Vrhovnog suda.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju