Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dan Hrvatskog sabora

Plenković se prisjetio Tuđmana: ''Hrvatsku treba razvijati na dobrobit svih građana''

Andrej Plenković
Andrej Plenković Foto: DNEVNIK.hr
Premijer Andrej Plenković izrazio je u nedjelju na Dan Hrvatskog sabora trajnu zahvalnost tadašnjem vodstvu na čelu s Franjom Tuđmanom te poručio da Hrvatsku treba razvijati na dobrobit svih građana.

"Danom Hrvatskog sabora obilježavamo povijesnu odluku o raskidu svih državnopravnih veza Republike Hrvatske s bivšom državom SFRJ. Trajnu zahvalnost izražavamo tadašnjem vodstvu na čelu s dr. Franjom Tuđmanom i hrvatskim braniteljima koji su dali svoje živote za slobodnu i neovisnu Hrvatsku", napisao je premijer Andrej Plenković na platformi X.

"Na nama je da razvijamo Hrvatsku na dobrobit svih naših građana i gradimo društvo koje počiva na vrijednostima demokracije i slobode, jednakosti i solidarnosti te ljudskih prava i društvene odgovornosti, rekao je premijer.

  Pročitajte i ovo Ashkelon, grad u Izraelu Obavještajni neuspjeh Kako se slomio izraelski sigurnosni aparat? "Izgleda prilično slično onome što se već jednom dogodilo"

Pročitajte i ovo Posljedice potresa u Afganistanu Užas u Afganistanu Strašne posljedice razornog potresa: Poginulo više od 2000 ljudi, kuće potpuno uništene

U Hrvatskoj se 8. listopada obilježava kao spomendan - Dan Hrvatskoga sabora u sjećanje na dan kada je Sabor Republike Hrvatske 1991. jednoglasno donio Odluku o raskidu svih državnopravnih veza Republike Hrvatske s bivšom državom SFRJ.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene