Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ivanišević ipak gubi

GIP Split: Nema većih nepravilnosti, pobijedio je Baldasar

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na zahtjev splitskog HDZ-a GIP Split ponovno je prebrojao nevažeće, kao i neke važeće listiće. Ustanovljeno je kako nije bilo većih nepravilnosti te novi gradonačelnik Splita ostaje Ivo Baldasar.

Gradsko izborno povjerenstvo (GIP) Splita je danas na zahtjev splitskog HDZ-a obavilo uvid u izborni materijal za gradonačelnika te je utvrdilo da je bilo neznatnih, odnosno sitnih nepravilnosti, ali one ne utječu na izborni rezultat po kojem je kandidat SDP-ove koalicije Ivo Baldasar u 2. izbornom krugu pobijedio protukandidata iz HDZ-ove koalicije Vjekoslava Ivaniševića, doznaje se danas u popodnevnim satima od predsjednika GIP-a Ivana Botice.

Pročitajte i ovo Zastupnici koji nisu ušli u Sabor Sabor pa pa Njih više nećemo gledati u Saboru: Bili su među najglasnijima, ali sada će rasprave gledati samo na TV-u Parlamentarni izbori 2020. Parlamentarni izbori Rezultati izbora 2020. godine

'Pregledali smo svih 1800 nevažećih listića i ustanovili da je možda desetak njih bilo pravilno zaokruženo, što je marginalna stvar i apsolutno ne utječe na konačan rezultat izbora pošto je Baldasar imao 615 glasova više od Ivaniševića', rekao je Botica za Hinu.

>> Gradonačelnik Splita Ivo Baldasar: Otvorit ću Gay centar u Splitu, a na posao dolaziti i vikendom ako treba

On je pojasnio kako je po načelu 'slučajnog odabira' pregledan i ostali izborni materijal, odnosno važeći listići, ali kada su predstavnici HDZ-a u GIP-u vidjeli da nema neregularnosti, složili su se da se prihvate rezultati izbora.

'O svemu ovome sastavit ćemo i zapisnik', dodao je Botica.

On je pojasnio kako ovo nije bilo klasično prebrojavanje glasova, nego uvid izborni materijal na temelju zahtjeva splitskog HDZ-a.

Botica je također rekao kako će u roku od 48 sati svi sudionici drugog kruga izbora za splitskog gradonačelnika imati zakonsku mogućnost prigovora, odnosno žalbe, a po isteku tog roka moći će se obaviti službena primopredaja gradonačelničke dužnosti u Splitu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene