Klizanje (Foto: Igor Kralj/PIXSELL)
Klizanje (Foto: Igor Kralj/PIXSELL)

Otvorena je sezona klizanja. Predobro - kaže klizač Tin. I doista predobro kao zabava za vješte na ledu. Ali na ledu smo svi mi, a nismo svi baš vješti u kretanju po skliskoj zrcalnoj površini. Metaforički se kližemo svaki dan. Donosimo Pregled tjedna Ivane Petrović.


Novi prijedlog porezne reformeu zemlji u kojoj institucije slabo funkcioniraju je novi izazov za klizanje, da se krećemo, a ne padnemo. Ponešto će narasti plaće, srazmjerno visini. Kud će suza nego na oko.

Poskupit će osnovne životne namirnice poput kruha i mlijeka. Ministrica Dalić kaže da reformu treba gledati kao cijeli paket, nikako fragmentarno. Vjerojatno smatra da reforma u cijelosti ima neku svoju entropiju.

Sindikati su nezadovoljni. Reformom se, tvrde, neće postići efekt zadržavanja mladih stručnjaka u Hrvatskoj. Na ovom velikom porezno reformskom klizalištu najnezadovoljniji su ugostitelji.

Šokirani su najavom povećanja PDV-a za skoro pa dvostruko. Most ih podržava. Tvrde da plan nije bio s njima do kraja dogovoren. A bogme se već i traži ostavka novog ministra turizma.

Što je sve još obilježilo tjedan iza nas, provjerite u priloženom videu Pregleda tjedna Ivane Petrović.