455288
455288
455288
455288
455288

Plenković: Partneri su prihvatili poreznu reformu

  • , 29.10.2016., 15:27
  • Autor:
  • komentara

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je u Mostaru na upite novinara, da je cjelina porezne reforme koju je predstavila njegova Vlada, prihvaćena od partnera u MOST-u i predstavnika manjina, čiju potporu očekuje u Hrvatskom saboru, iako ne isključuje mogućnost da se u parlamentarnoj proceduri dogode manje promjene.

 
 
 
 
 
Andrej Plenković (Foto: AFP)
Andrej Plenković (Foto: AFP)

"Na načelnoj razini mislim da je cjelina reforme prihvaćena od svih naših partnera. Hoće li biti određenih modifikacija, one su u demokratskoj proceduri moguće", rekao je premijer Plenković na upit postoji li suglasje između HDZ-a i MOST-a oko porezne reforme, koju je u četvrtak na sjednici Vlade RH predstavio ministar financija Zdravko Marić.

Hrvatski premijer naglasio je kako je reforma koju je predstavio ministar financija, pripremana dugo i sustavno, i u njoj su sudjelovali najbolji hrvatski stručnjaci koji se bave poreznom politikom.

"Ministar Marić je sukladno našem dogovoru tu poreznu reformu predstavio HDZ-u i tijelima MOST-a kao i predstavnicima nacionalnih manjina, dakle svima koji čine parlamentarnu većinu u Hrvatskoj", dodao je premijer Planković, koji je u službenom posjetu BiH.

Rekao je kako će sada slijediti konzultacije na razini ministarstva, resora i nakon toga će ti zakoni, kada ih Vlada usvoji, ići prema Hrvatskom saboru. (Hina)DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se