455288
455288
455288
455288
455288

Plenković: Partneri su prihvatili poreznu reformu

  • , 29.10.2016., 15:27
  • Autor:
  • komentara

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je u Mostaru na upite novinara, da je cjelina porezne reforme koju je predstavila njegova Vlada, prihvaćena od partnera u MOST-u i predstavnika manjina, čiju potporu očekuje u Hrvatskom saboru, iako ne isključuje mogućnost da se u parlamentarnoj proceduri dogode manje promjene.

 
 
 
 
Andrej Plenković (Foto: AFP)
Andrej Plenković (Foto: AFP)

"Na načelnoj razini mislim da je cjelina reforme prihvaćena od svih naših partnera. Hoće li biti određenih modifikacija, one su u demokratskoj proceduri moguće", rekao je premijer Plenković na upit postoji li suglasje između HDZ-a i MOST-a oko porezne reforme, koju je u četvrtak na sjednici Vlade RH predstavio ministar financija Zdravko Marić.

Hrvatski premijer naglasio je kako je reforma koju je predstavio ministar financija, pripremana dugo i sustavno, i u njoj su sudjelovali najbolji hrvatski stručnjaci koji se bave poreznom politikom.

"Ministar Marić je sukladno našem dogovoru tu poreznu reformu predstavio HDZ-u i tijelima MOST-a kao i predstavnicima nacionalnih manjina, dakle svima koji čine parlamentarnu većinu u Hrvatskoj", dodao je premijer Planković, koji je u službenom posjetu BiH.

Rekao je kako će sada slijediti konzultacije na razini ministarstva, resora i nakon toga će ti zakoni, kada ih Vlada usvoji, ići prema Hrvatskom saboru. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se