Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović najavio je danas u Zagrebu da će uskoro organizirati okrugli stol o ACTA-i, kontroverznom sporazumu o zaštiti intelektualnog vlasništva.


Josipović je istaknuo da legitiman cilj zaštite autorskih prava ne smije narušiti slobodu izražavanja na internetu. 'S jedne strane legitiman je zahtjev da se zaštite autorska prava, ali s druge treba paziti da se bilo kojim instrumentom zaštite ne naruši sloboda izražavanja na internetu', rekao je Josipović novinarima na Pravnom fakultetu gdje se nazočio predavanju britanskog ministra pravosuđa lorda Toma McNallyja.

Vezani članci Ivo Josipović Vlasnik kafića u čiju se terasu zabio Josipović: "Šteta je 4000 eura, a najviše mi je žao studentica" Ivo Josipović Ivo Josipović zabio se autom u ogradu kafića u centru Zagreba

>> 'Vlada ne razmatra ACTA-u niti to netko od nje traži'

Dodao je da je Hrvatska ima još puno vremena za odluku o potpisivanju spornog sporazuma koji je potaknuo globalne prosvjede, a za koji dio javnosti smatra da narušava privatnost i ostale slobode.

Predsjednik je najavio da će o ACTA-i, protiv čijeg su potpisivanja neke stranke i aktivisti, u roku dva, tri tjedna sazvati okrugli stol na koji će pozvati protivnike i zagovornike sporazuma.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju