Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Organizira okrugli stol

Predsjednik zove Anonymouse na okrugli stol o ACTA-i

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski predsjednik Ivo Josipović najavio je danas u Zagrebu da će uskoro organizirati okrugli stol o ACTA-i, kontroverznom sporazumu o zaštiti intelektualnog vlasništva.

Josipović je istaknuo da legitiman cilj zaštite autorskih prava ne smije narušiti slobodu izražavanja na internetu. 'S jedne strane legitiman je zahtjev da se zaštite autorska prava, ali s druge treba paziti da se bilo kojim instrumentom zaštite ne naruši sloboda izražavanja na internetu', rekao je Josipović novinarima na Pravnom fakultetu gdje se nazočio predavanju britanskog ministra pravosuđa lorda Toma McNallyja.

Pročitajte i ovo Ivo Josipović Uskoro premijera "Povukao sam se na selo i izolirao od svega": Bivši predsjednik napisao operu o ubojstvu koje je šokiralo svijet Prometne nesreće političara - 1 Političari i odgovornost Prometne nesreće dužnosnika nisu rijetkost, neki su napuhali i dosta promila: "Gledajte, nije to baš lijepo, ali i ja sam samo čovjek"

>> 'Vlada ne razmatra ACTA-u niti to netko od nje traži'

Dodao je da je Hrvatska ima još puno vremena za odluku o potpisivanju spornog sporazuma koji je potaknuo globalne prosvjede, a za koji dio javnosti smatra da narušava privatnost i ostale slobode.

Predsjednik je najavio da će o ACTA-i, protiv čijeg su potpisivanja neke stranke i aktivisti, u roku dva, tri tjedna sazvati okrugli stol na koji će pozvati protivnike i zagovornike sporazuma.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene