Obavijesti Video Pretražite Navigacija
32. obljetnica ustrojavanja

Milanović u povodu Dana Oružanih snaga RH: "Zalažem se za razum i suradnju, ali i skepsu..."

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Zoran Milanović priredio je svečani prijam u povodu obilježavanja Dana Oružanih snaga Republike Hrvatske - Hrvatske vojske, Dana Hrvatske kopnene vojske i 32. obljetnice ustrojavanja Hrvatske vojske.

Predsjednik Milanović priredio je svečani prijam povodom obilježavanja Dana Oružanih snaga RH - Hrvatske vojske, Dana Hrvatske kopnene vojske i 32. obljetnice ustrojavanja Hrvatske vojske.

Milanović je na svečanosti uručio odlikovanja, promaknuća, činove i pohvale vojnicima i časnicima.

"Zadnjih nekoliko godina svjedoci smo velikih promjena koje se odvijaju pred očima, kojih smo svjesni i razumijemo u određenoj mjeri. U potpunosti ih ne razumijemo i ne razumije ih nitko", kazao je Milanović.

"Mi smo mala zemlja, nema nas ni 4 milijuna. Put kojim smo došli i kojim mnogi od vas i dalje putuju u zadnjih 30 godina je put jedinstven i takav put nije prošla nijedna zemlja", rekao je.

"Naše iskustvo nalaže pametan i razborit stav i oprez. Zalažem se za razum, suradnju, ali i skepsu kad su u pitanju velike riječi koje se tiču velikih stvari i velikih događaja kamo naš pogled ne dosiže i naše uho ne čuje. Tako je bilo i tako je danas", dodao je Milanović.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović i Sevlid Hurtić Stigao sređen Ministar BiH poručio Milanoviću: "Prije dolaska u Hrvatsku i oprao sam se i namirisao"

"Nama je bitno da uredimo svoj život i svoju zemlju, u kojoj živimo, koju gradimo i koju čuvamo i do koje je jedino nama stalo. Drugima ili nije ili o njoj ne razmišljaju. Naše susjede, prve do nas, ne možemo mijenjati, to nije suvlasništvo u zgradi, u gruntovnici. To obilježava generacije", istaknuo je.

"S njima treba pokušati, u dobroj vjeri, graditi što je moguće bolje odnose, katkad progledati kroz prste i biti svjestan situacija u kojoj se Hrvatska u odnosu na njih nalazi. Ne superiorna ni bolja, ne nadmoćna ne ohola, nego naprosto povoljnija", kazao je.

"S tim ljudima smo živjeli, kako već jesmo, i živjet ćemo i dalje. Sve više od toga izaziva ambiciju i znatiželju kod mnogih ljudi da se bude važan i utjecajan, no treba paziti na to 'što se događa u dućanu'", objasnio je Milanović.

Pročitajte i ovo Novi Crobarometar, ilustracija Istraživanje za svibanj Novi Crobarometar: Kako stoje vodeće stranke, raste li bazen neodlučnih birača? Doznajte i koji su problemi na vrhu liste onih koji najviše muče građane

"Glavno obilježje, nažalost, glavna karakteristika koja je u datim okolnostima - nesigurnost, nejasnoća i promjene. Treba iskazati oprez i skepsu", rekao je Milanović i dodao da je svako vrijeme posebno i drugačije.

"Možda će se jednom pokazati kako je ovo bilo malo turbulentno razdoblje, ali ne čini mi se tako. Događaju se velike promjene u kojima treba ostati svoj na svome", kazao je Milanović i dodao kako treba zaštiti svoje interese i ne se zaletavati.  

Vjeruje kako će naša zemlja iz godine u godinu biti sve čvršća, jača i neovisnija, no nikad potpuno zatvorena u sebe i zemlja koja ne vidi preko svojih granica.

"Maleni moraju gledati oko sebe i paziti što se događa", zaključio je Milanović.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene