Obavijesti Pretražite Navigacija
Stigao sređen

Ministar BiH poručio Milanoviću: "Prije dolaska u Hrvatsku i oprao sam se i namirisao"

Zoran Milanović i Sevlid Hurtić
Zoran Milanović i Sevlid Hurtić Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX / Patrik Macek / PIXSELL
Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Sevlid Hurtić, koji je u posjetu Hrvatskoj, poručio je u petak predsjedniku države Zoranu Milanoviću da se prije dolaska "oprao i namirisao".

Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Sevlid Hurtić je u posjetu Hrvatskoj, a predsjedniku Zoranu Milanoviću poručio je da se "oprao i namirisao".

Aluzija je to na Milanovićevu izjavu staru tri godine, kada je, govoreći o građanskom BiH, kazao da je "to daleki san, ali prvo sapun, a onda parfem".

U Sarajevu je to shvaćeno kao uvreda Bošnjacima, ali je Milanović kasnije to zanijekao, objasnivši da se radi o metafori.

"Kada sam rekao prvo sapun, onda parfem, mislio sam i na Hrvate, na Hrvatsku, i na BiH - naprosto na jedan prirodan tijek događaja. Jer se ne mogu preskakati neke faze u razvoju", kazao je.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Dočekao ga predsjednik Milanović posjetio Sofiju: "Moj posao nije čuvanje i gradnja jedinstva Europske unije"

Hurtić je danas u Saboru razgovarao sa zastupnicima albanske, bošnjačke, crnogorske, makedonske i slovenske nacionalne manjine Erminom Lekaj Prljaskaj i u izjavi novinarima imao se potrebu vratiti na tu priču.

"Danas smo došli u posjet Hrvatskoj, bili smo u Ministarstvu vanjskih poslova, došli smo i u Sabor i ja se nadam da se predsjednik vaše države Milanović neće naljutiti. Kupili smo parfem, sapun, okupali smo se i došli smo čisti u Republiku Hrvatsku", poručio je ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Pročitajte i ovo Ilustracija prva crta obrane HDZ odbrusio Milanoviću zbog napada na premijera: "Očekivano, sitni zavidnik"

Kazao je da je u Zagreb stigao kako bi potaknuo inicijativu da Bošnjaci u Hrvatskoj imaju zasebnu izbornu jedinicu.

"Tražit ćemo da Vlada RH pokrene inicijativu da Bošnjaci u RH imaju zasebnu jedinicu, o tome smo danas razgovarali. Naravno, treba promjena Ustava, to je nešto što je nama kao Bošnjacima, koji su u Hrvatskoj nacionalna manjina, veoma značajno i ja se nadam da će biti, kao što drugi traže, promjene Izbornog zakona u BiH", izvijestio je Hurtić.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene