Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik tehničke Vlade RH Tihomir Orešković uputio je u utorak, u povodu Dana antifašističke borbe 22. lipnja, čestitku u kojoj se navodi da se na taj dan prisjećamo osnutka prve antifašističke postrojbe u Hrvatskoj i jedne od prvih u tadašnjoj okupiranoj Europi.


„Obilježavajući Dan antifašističke borbe prisjećamo se 22. lipnja 1941. godine – dana osnutka prve antifašističke postrojbe u Hrvatskoj i jedne od prvih u tadašnjoj okupiranoj Europi.

Vezani članci Počela sjednica Sabora (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Pomutnja uoči proslave Dana antifašističke borbe: Gdje je nestala Jandrokovićeva pozivnica? Andrej Plenković (Foto: AFP) Plenković i Jandroković čestitali Dan antifašističke borbe

Prije 75 godina hrvatski građani različitih nacionalnih, vjerskih i etničkih pripadnosti, vođeni idealom slobode, započeli su borbu, a potom konačnom pobjedom nad fašizmom postavili temelje na kojima je izgrađena i današnja, europska Hrvatska", navodi u čestitci Orešković.

"Ponosni na taj dio naše povijesti, s pijetetom se prisjećamo svih onih čiji su životi ugrađeni u najvrjednije što danas imamo - samostalnu, slobodnu, demokratsku domovinu.

S vjerom u bolju budućnost, utemeljenu na europskim i svjetskim standardima, u ime Vlade Republike Hrvatske i osobno, svim hrvatskim građankama i građanima čestitam Dan antifašističke borbe“, dodaje se u čestitci, priopćeno je iz Vladine Službe za odnose s javnošću. (Hina)