Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dogovor s Turskom

Predsjednik EK: 'Ako sporazum propadne opet očekujte izbjeglice na vratima Europe!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jean-Claude Juncker zabrinut je da bi mogao propasti dogovor postignut u ožujku s Turskom o suzbijanju vala migranata na putu prema Europi.

Predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker izrazio je zabrinutost da bi mogao propasti dogovor postignut u ožujku s Turskom o suzbijanju vala migranata na putu prema Europi, rekao je austrijskim novinama.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović - 4 Sporna objava na Facebooku Nova meta Zorana Milanovića: Dnevnik Nove TV provjerio što o njegovim stavovima misle SDP i njegovi partneri U kombiju hrvatskih registarskih oznaka bila su 22 državljana Turske Uhvaćeni kod Velike Kladuše Nevjerojatno: U kombi nagurao 22 migranta pa ih pokušao prevesti preko granice

"Opasnost je velika. Dosadašnji uspjeh sporazuma je u delikatnom stanju. (Turski) predsjednik (Tayyip) Erdogan nekoliko puta je nagovijestio kako želi okončati sporazum", rekao je Juncker listu Kurier upitan da li bi se sporazum mogao raspasti.

Ako bi se to dogodilo, "tada ponovno možete očekivati izbjeglice na vratima Europe", dodao je u intervjuu objavljenom u subotu.

Turska za sada poštuje svoj dio dogovora s Bruxellesom za zaustavljanje ilegalne imigracije u Europu preko njezinih obala, u zamjenu za financijsku pomoć i obećanje bezviznog režima za Turke i ubrzanje pristupnih pregovora Turske s EU-om.

Ankara prigovara kako Europa ne poštuje svoj dio ugovora i uzbunila je čelnike EU-a udarom na Erdoganove protivnike, posebice nakon propalog puča 15-16. srpnja.

Juncker je ponovio svoju zabrinutost razvojem događaja u Turskoj i ponovio kako će bilo kakav pokušaj Ankare da uvede smrtnu kaznu voditi trenutnom prekidu pregovora o priključenju EU-u. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene