Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Turska čistka

Turci Nijemcima: Izručite nam sljedbenike Gulena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Turski ministar vanjskih poslova Mevlut Cavusoglu zatražio je od Berlina da izruči navodne sljedbenike islamskog klerika Fethullaha Gulena koji žive u Njemačkoj, izvijestio je turski CNN.

Turska optužuje Gulena, koji živi u egzilu u Sjedinjenim Državama, za pokušaj vojnog udara 15. srpnja. Cavusoglu je kazao da su tužitelji i suci koji su dio Gulenovog pokreta, trenutačno u Njemačkoj, gdje živi brojna turska manjina.

Pročitajte i ovo Studenti voze tramvaje u Nuernbergu - 2 Problem u Njemačkoj Zbog manjka radne snage, traže studente da voze tramvaje: ''Moramo istražiti sve mogućnosti'' Ilustracija od Australije Europska vojna sila nabavlja više od 100 oklopnih vozila

Ankara također pokušava uvjeriti Sjedinjene Države da joj izruče Gulena, a Washington traži službeni zahtjev sa čvrstim dokazima o njegovoj umiješanosti u pokušaj državnog udara.

Gulen, koji u egzilu živi od 1999. i vodi široku mrežu škola i zaklada u Turskoj i drugim državama, niječe bilo kakvu umješanost u pokušaj državnog udara u kojem je poginulo najmanje 246 ljudi.

Predsjednik Tayyip Erdogan optužuje Gulena, negdašnjeg prijatelja a sada žestokog protivnika, da gradi "državu u državi" i želi svrgnuti vladu. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene