Reporter Dnevnika Nove TV Andrija Jarak javio se iz Petrinje gdje je razgovarao s izvršnim predsjednikom Crvenog križa Robertom Marktom.


Markt kaže da je Crveni križ od potresa do sad prikupio 44 milijuna kuna te robe u vrijednosti 35 milijuna kuna za donacije građanima. Ističe da su u zadnjim fazama pripreme aplikacije za provjeru kriterija tko ima pravo dobiti pomoć te će s isplatama krenuti uskoro.

Vezani članci Tomislav Fiket, seizmolog Seizmolog Fiket o širenju rupa na Banovini i mogućnosti novih jačih potresa: ''Nadamo se da ih neće biti, ali i to bi se moglo dogoditi" Damir Vanđelić Vanđelić otkrio zašto će dati otkaz kao ravnatelj Fonda za obnovu: ''Puni mandat neću ostati...''

Andriji Jarku Markt je ekskluzivno otkrio da je danas bio sastanak sa Međunarodnim Crvenim križem u Ženevi na kojem je dogovorena pomoć u financijama, opremi, ali i specijalnim timovima. Dodaje kako se na sastanku potvrdio ugled hrvatskog Crvenog križa te će u Hrvatsku doći međunarodni timovi koji će nuditi psihosocijalnu pomoć. "Mi ćemo učiti od njih i oni od nas", kazao je te istaknuo kako će prikupljeni novac od donacija isključivo distrubuirati građanima, a financiranje Crvenog križa je vezano za međunarodne izvore.

Pomoć potresom pogođenim područjima i dalje stiže. Prikuplja se u skladištu na zagrebačkom Velesajmu te prema potrebi distribuira dalje.

"Spremni smo za dolazeći period", kazao je te dodao: "Zabilježeno je 70.000 pojedinačnih uplata, javljaju se tvrtke... I dalje ćemo pomagati", zaključio je.

Reporter Nove TV, koji je postao sinonim za javljanja s mjesta događaja, Andrija Jarak, u utrci je za medijsku nagradu Zlatni studio u kategoriji Najbolji TV novinar/novinarka. Podržite ga svojim glasom, a kako to učiniti saznajte ovdje.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr