Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Milan Kujundžić

'Hrvatskom vladaju manjine, a HDZ mi ništa ne može ponuditi'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednički kandidat Saveza za Hrvatsku Milan Kujundžić izjavio je u subotu u Dubrovniku da je monetizacija autocesta pljačka, da Hrvatskom preko manjine vladaju "sive i crne snage" te kako HDZ u kampanji koristi jeftine spinove jer nema što za ponuditi.

''Monetizacija je prevara i pljačka hrvatskog naroda. U mom mandatu nema monetizacije, kreće se s izgradnjom autoceste od Dubrovnika prema Stonu jer su europski fondovi spremni pomoći, a dosadašnji predsjednik Republike te vlade to nisu znali ispregovarati. Nakon toga vrijednost hrvatskih autocesta raste pet puta više spajanjem na jadransko-jonski koridor i Hrvatska ih neće prodavati nego će na tome zarađivati'', rekao je Kujundžić odgovarajući na novinarski upit uoči predizbornog skupa na Stradunu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uživo od 21 sat na Novoj TV i Dnevnik.hr FOTO Uoči najvažnije debate - Kandidati stigli na Novu TV Slika nije dostupna Kritika hrvatskoj vlasti PREDSJEDNIČKI IZBORI Kujundžić protiv trećeg hrvatskog entiteta u BiH

Ustvrdio je kako mu HDZ ne može ništa ponuditi pa tako ni mjesto zagrebačkog gradonačelnika ako odustane od kandidature, što su prenijeli pojedini mediji.

''Tko su oni da bi nekome nešto nudili. Opet bi trgovali s vlasništvom hrvatskog naroda, ovaj put Zagrepčana. To su jeftini politički spinovi u strahu od poraza'', rekao je Kujundžić.

Upitan za komentar kritika koje je dječja pravobraniteljica Ivana Milas Klarić uputila svim kandidatima zbog korištenja djece u predizborne svrhe, Kujundžić je odgovorio kako pozdravlja pravobraniteljicu koja mora čuvati djecu, te dodao kako će to napraviti i on. Zatim je ispred novinara na Stradunu porazgovarao s dječakom Rokom, kojeg je isto kao i nedavno u Koprivnici dječaka Šimuna, ''imenovao za svog glasnogovornika''.

''Hrvatskoj manjkaju djeca. Djecu privlači osmijeh i toplina, a imamo situaciju da su u Hrvatskoj gladna i siromašna'', rekao je Kujundžić.

Predsjednički kandidat Saveza za Hrvatsku je zatim na predizbornom skupu naglasio kako će se kao predsjednik države uhvatiti u koštac sa svime što ne valja, najavio političku i gospodarsku lustraciju te obećao rješavanje pitanja granice na Prevlaci.

Kujundžić je rekao da će obavještajne službe u njegovom mandatu raditi u korist građana, te kako se neće moći dogoditi da nitko ne vodi brigu o nizu industrijskih grana u Hrvatskoj – od tekstilne do ribarstva. Najavio je i proglašenje hrvatskog gospodarskog pojasa te promjenu Ustava i izbornog zakona.

Tražio je od DIP-a da uvede rubriku potpisa svim biračima koji su izašli na izbore jer bi se tako, smatra Kujundžić, spriječila brojne krađe, te se ne bi dopustilo da ''manjine vladaju Hrvatskom''.

''Siguran sam da hrvatski narod neće dopustiti da u njihovo ime odlučuje manjina i da Hrvatskom vlada manjina kao što sada vlada. Svi moraju izaći na izbore i glasovati po savjesti. Ako mislite da vam je sada dobro - nemojte ići na izbore, ako mislite da nije - dajte mi glas'', poručio je je Kujundžić, a na novinarski upit na koju točno manjinu misli, odgovorio je kako znaju Hrvati o kome se radi.

''Par pojedinaca u vrhu stranaka koji su dovedeni i nisu došli demokratskim putem. Oni su kontrolirani od istih ljudi koji su ih postavili, a znaju Hrvati koje sive i crne snage stoje iza toga. One i sada modelom političkog podzemlja i špijunskim alatima pokušavaju blatiti hrvatski narod i pripremaju novu rasprodaju hrvatskog naroda i zagušenje demokracije'', ustvrdio je Kujundžić.

Na na njegov predizborni skup u Dubrovniku došlo je 40-ak ljudi. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene